Hyundaiban temették el az autóbolondot


Egy kínai férfi annyira szerette az autókat, hogy utolsó kívánságának megfelelően családja koporsó helyett egy Hyundai Sonatában helyezte örök nyugalomra. 

A férfi, akit csak Qi-ként emleget a sajtó, a kínai Hebei tartomány Baoding városában, saját otthonában hunyt el. A Daily Mail tudósítása szerint a férfi utolsó kívánsága az volt, hogy hagyományos koporsó helyett egy autóban temessék el. Családja talált egy Hyundai Sonatát, amit 10 ezer jüanért vásároltak meg. A kínai nagyvárosokban (Peking, Sanghaj, Kanton) átlagosan 80 ezer jüant költenek egy temetésre. 

Másnap lezajlott a temetés. A bizarr szertartásról készült videofelvétel tanúsága szerint az ezüst limuzint a férfi testével együtt egy kotrógép segítségével óvatosan engedik a sírba. A sírt kifejezetten a limuzin méretei alapján ásták ki, amelynek oldalát cementlapokkal igyekeztek biztosítani.  


A gyászolókat is látni, amint lerótták tiszteletüket és egyben a sír körül állva igyekeztek segíteni az autó beemelésében. Miután a még rendszámmal ellátott járművet sikerült óvatosan végső helyére tenni, a markoló földdel fedte be a sírhelyet.

Miközben a szertartás első ránézésre elég bizarrnak tűnik, egyre több kínai embert temetnek el úgy, hogy az kifejezze életükben elért társadalmi helyzetüket. Sokan hisznek abban, hogy a földön megszerzett autó és ház méltóságot jelent és ugyanezt szeretnék halálukkor is. „Ha egy autóban temetnek el valakit, az jelzi, amit az az ember életében elért” – mondják a helyiek. 

Forrás: punchng.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei