3D játéktechnológiával fejleszt a Hyundai


A Hyundai Mobis hamarosan egy olyan háromdimenziós játékvideó és elemzőtechnológiát mutat be, amellyel a fejlesztés alatt álló autonóm navigációs szenzorok pontosságát tudják növelni. 

A Hyundai Mobis bejelentette, hogy a vállalat megkezdte egy olyan videótechnológia fejlesztését, amely a 3D játékfejlesztések szoftverén alapulva segíti az autonóm vezetési szimulációt. Ez a technológia arra szolgál, hogy a mérnökök a számítógépes játékokban is használt 3D virtuális környezetben tudják tesztelni az autonóm vezetési technikát. 


Ezen technológia révén fejleszthetőek a kamerák képességei, mivel mindenféle olyan környezet előállítható velük, amelyek a valóságban is előfordulhatnak, ám jóval korlátozottabban. A nagy felbontású 3D videókat használva ez a technológia változatos vezetési helyzeteket képes előállítani, így pl. esős éjszakai útviszonyokat, bonyolult városi környezetet, pocsolyákat és útfelbontásokat is. A Hyundai Mobis szerint ezzel a technológiával jelentősen növelhető az autonóm járművekben használt kamerák tárgyfelismerő képességének pontossága.  

A Hyundai Mobis még 2007-ben alapított egy kutatóintézetet az indiai Hyderabadban, amit csak „Indiai Szilikon-völgyként” emlegetnek. A laborban nagyon sok tehetség dolgozik azon, hogy többek között vezetéstámogató rendszereket, autonóm navigációs és multimédiás szoftvereket fejlesszenek és értékeljenek. A Hyundai Mobis India Intézet és a Tata Electronics nemrég szerződést kötött, amelynek keretében az indiai szoftverfejlesztő cég a mesterséges intelligencia (AI), a dolgok internete (IoT), nagy adathalmaz és autonóm navigáció területén kínál megoldásokat. 


„Az autonóm navigációs szimuláció technológiájának fejlesztését jövő év végére elkészítjük” –mondta Seung-wook Yang, a Hyundai Mobis ICT kutatóközpontjának igazgatója és a Hyundai Mobis alelnöke. „Terveink szerint koreai és külföldi specializált vállalatok szolgáltatásait is igénybe vesszük azért, hogy a jövő autóinak alapvető technológiáit létrehozzuk.” 


A Hyundai Mobis emellett a jövő év első felének vége előtt egy automatikus vezetési videóértékelő technológia kialakítását is elkészíti, amely mélyelemző technológiájával javítja az autonóm járművek kamerarendszereinek felismerő képességét. Az önvezető járművek első kamerája az emberi szemhez hasonlóan számos tárgyat, objektumot képes felismerni, köztük más járműveket, sávokat, gyalogosokat és jelzőlámpákat. 

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei