Ezer Kona Electricet szállít a Hyundai Indiába


A Hyundai Motor indiai képviselete jövőre tervezi piacra vezetni a Kona kisterepjáró elektromos változatát, amelyből kezdetben ezer darabot kívánnak értékesíteni. 

A Hyundai Motor India Limited vállalat 2019-ben ezer darab Kona Electric importálásával megkezdi a márka környezetbarát modellcsaládjának értékesítését az országban. A várakozások szerint az ú modell ára 2,5 millió és 3 millió rúpia (kb. 9,5 és 11,4 mFt) között lehet. Ez azonban még változhat, mivel a koreai gyártó jelenleg azon dolgozik, hogy a központi kormányzat EV mobilitási terveihez igazodva valamilyen támogatást tudjon kapni az autóra. 


Az idén februárban bemutatott Hyundai Kona Electric a kis SUV típusának csúcsmodellje, amelyet kétféle, azaz rövidebb és hosszabb hatótávú kivitelben is meg lehet vásárolni. Ezek közül várhatóan a hosszabb hatótávú változat érkezhet jövőre Indiába, amely 64 kWh kapacitású akkumulátorának egyetlen feltöltésével 470 kilométer megtételére képes. Az autót egy 100 kW-os egyenáramú töltővel 54 perc alatt lehet 80 százalékos szintre tölteni.      


A Kona elektromos változata külsőleg szinte teljes mértékben megegyezik a hagyományos belsőégésű motorokkal felszerelt kivitelekkel, csupán az első hűtőmaszkot hagyták el, illetve a keréktárcsákat cserélték speciális kialakításúra.  Belül új, digitális a műszeregység és a középkonzolt is átalakították úgy, hogy a váltókulissza helyére nyomógombos irányváltók kerültek.


A Kona Electric Indiába érkezése nemcsak a Hyundai, hanem az egész indiai elektromos járműpiac számára hatalmas lépés, hiszen eddig egyetlen más autógyártó sem kínált hasonló villanyautót ebben az árfekvésben. Ezzel az árazással a Kona Electric a Toyota Prius hibridmodelljével lenne azonos szinten Indiában. 

Forrás: carwale.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei