Észtországba is megérkezett az első Hyundai Kona Electric szállítmány


A Hyundai Motor észtországi forgalmazója bejelentette, hogy megérkezett a Kona Electric első szállítmánya, amelynek forgalmazása október 8-án kezdődött a balti-térségben. 

A Hyundai Estonia képviselete elsőként a Kona Electric nagyobb, 64 kWh akkukapacitású 204 lóerős változatát kezdi forgalmazni, amelynek induló ára 39 900 euró.  A Kona Electric helyi vásárlói kétféle felszereltség közül választhatnak – Comfort és Style. A Comfort alapfelszereltség része a kulcsnélküli rendszer, a 7 colos érintőképernyő, a tolatóradar, az intelligens sebességtartó és az akkumulátorfűtés is. A magasabb Style kivitelben mindezek mellé jár többek között a nagyobb, 8 colos központi kijelző, a KRELL hifirendszer, a LED fényszóró, az elektromos állítású első ülések, a HUD kijelző is. A vásárlók összesen hétféle karosszériaszín mellett háromféle eltérő tetőszínezés között válogathatnak.  


Az igen hatékony 64 kWh kapacitású akkumulátorcsomagnak hála, a Hyundai Kona Electric az új európai WLTP szabvány szerint akár 482 km-es hatótávra is képes egyetlen feltöltéssel. A 7,2 kW-os teljesítményű fedélzeti töltőjének kihasználásával az autó akár 9 óra 35 perc alatt feltölthető, míg 50 kW-os villámtöltővel 80 százalékos szintre 75 perc, 100 kW-os villámtöltővel ugyanerre a szintre 54 perc alatt tölthető fel. 


2019 második félévében Észtországba is megérkezik a Hyundai Kona Electric kisebb akkucsomagos változata, amely 39,2 kWh-s akkukapacitásával egy feltöltéssel 312 km megtételére lesz képes. A Hyundai Motor a Baltikumban az európainál is nagyvonalúbb garanciális feltételekkel kínálja autóit: minden újonnan forgalomba helyezett Hyundai gépkocsi – így a most megjelent Kona Electric is – 7 év kilométer-korlátozás nélküli garanciát kap, amit a hibrid, plug-in hibrid és elektromos hajtású modellek esetén az akkukra vonatkozó 8 év vagy 200 ezer kilométeres garancia is kiegészít.     


A Hyundai Motor tovább erősíti pozícióját a környezetkímélő modellek piacán és igyekszik azt mindenki számára elérhetővé tenni. A Hyundai a hibridektől üzemanyagcellásig terjedő palettájával az alternatív meghajtású járművek legszélesebb körét nyújtja és 2020-ra 14 új környezetbarát járművet kíván az európai piacra bevezetni. Ezek közül 5 hibrid, négy plug-in hibrid, négy elektromos és egy üzemanyagcellás modell várható.   


Forrás: hyundai.ee

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei