Novemberben jön a Hyundai új nagyterepjárója


A dél-koreai Hyundai Motor jövő hónapban tervezi bemutatni vadonatúj nagyméretű terepjáró modelljét, amellyel elsősorban az Egyesült Államok és Kína piacán igyekszik bővíteni választékát.  

Iparági források szerint a Hyundai Motor arra készül, hogy novemberben egy vadonatúj nagyterepjáró gyártását kezdi meg a vállalat koreai Ulsanban működő gyárkomplexumában. Az új típus formavilága a júniusi Puszani Autószalonon bemutatott Grandmaster tanulmányautóra épül és avállalat egyik képviselője szerint valóban Palisade névre hallgat majd.  


A vállalat képviselője szerint a Palisade egy teljesen új modell, nem pedig a vállalat globálisan már nem forgalmazott korábbi Veracruz (ix55), illetve Maxcruz (Grand Santa Fe) modelljének átdolgozott változata lesz. Az autó a vállalat eddigi legnagyobb méretű , nyolc személy szállítására is alkalmas crossover modellje lesz. 


A Palisade bemutatásával a koreai autóóriás szeretné tovább bővíteni globális eladásait. A Hyundai Motor 2016 óta az eladások alacsony szintjével küzd, ami főképp az olyan piacokon érinti érzékenyen, mint az Egyesült Államok és Kína, ennek oka pedig a vállalat szűk terepjárókínálata, miközben a világ két legnagyobb autópiacán pont ezen kategória iránt nőtt meg a kereslet. A vállalat jövőre a Genesis prémiummárka első terepjárójaként a GV80 modellt is be kívánja vezetni, azért, hogy még tovább növelje SUV eladásait.


Piaci elemzők szerint az új Palisade modell műszaki adatait november elején hozhatják nyilvánosságra, mivel az autógyártó szokása szerint már a szériagyártás megkezdése előtti hetekben megkezdi az előrendelések fogadását.  

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei