Már Indiában tesztelik az elektromos Hyundai Konát


A Hyundai Motor ígéretei szerint a Kona Electric jövőre Indiában is piacra lép, amelynek első tesztpéldányát máris felfedezték az indiai forgalomban.  

A legfrissebb beszámolók szerint úgy tűnik, a Hyundai 2019 júliusában mutathatja be első teljesen elektromos meghajtású crossoverét Indiában. A hírek szerint a Kona Electric nem koreai gyártású változatban, kész autóként érkezik az országba, hanem azt előre összeszerelt elemekből, ún. CKD eljárás keretein belül a Hyundai indiai gyárában szerelik készre. 


Az autóból összesen ezer darabot kívánnak így értékesíteni 2019. során, ami a Hyundai évi 700 ezer darabos teljes termeléséhez viszonyítva elenyésző mennyiségnek tűnik. Tekintetbe véve azonban, hogy ez lesz az egyik első tisztán elektromos meghajtású autó az országban, a lépés mégis jelentősnek tekinthető. A vállalat szerint amennyiben a kereslet a jövőben növekszik, a termelés mennyiségét azzal együtt növelhetik.  


Az új elektromos jármű első példánya máris megérkezett az indiai gyártóhoz, amely a fotók tanúbizonysága szerint megkezdte annak tesztelését, helyi viszonyokhoz alakítását. A Hyundaitól szokatlan módon a Kona Electric tesztpéldánya nem visel semmilyen álcázást, ami arra utal, hogy a mérnökök a tesztelés során inkább az autó műszaki paramétereit, illetve futóművét vizsgálják meg és azokat igyekeznek a helyi igényekhez, követelményekhez igazítani. A villanyautó formája így teljesen megegyezik a világpiacra gyártott változattal, hátul még a Kona felirat is megtalálható rajta.  


Azt egyelőre nem tudni, hogy a Kona Electric kétféle hajtáslánca közül melyik kerül forgalmazásra Indiában. A világpiacon létezik egy kisebb, 39,2 kWh kapacitású akkumulátorral és 136 lóerős villanymotorral ellátott alapkivitel, amely a WLTP ciklus szerint 312 km hatótávval rendelkezik. Emellett azonban mindenki inkább a nagyobb, 64 kWh kapacitású akkuval és  204 lovas villanymotorral ellátott változatra kíváncsi, amely a WLTP szerint 482 km hatótávra van hitelesítve, ám a gyakorlati tesztek azt bizonyítják, az autó képes 500, vagy akár 600 kilométer megtételére is. 


A Hyundai Motor India kínálatában eddig a Kona modell nem volt megtalálható és várhatóan továbbra sem fogják felvenni a belsőégésű motorokkal szerelt változatait. A kisterepjáró szerepkörét Indiában (és más fejlődő piacokon) a Creta modell testesíti meg, amely mellé most felveszik a Kona Electricet is. A vállalat már azt is bejelentette, hogy már készül egy olyan, kifejezetten az indiai piac számára tervezett elektromos modell, amely kialakításában és árazásában jobban megfelel majd a helyi igényeknek.

Forrás: carblogindia.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei