Vezetéstechnikai központot épít a Hyundai Koreában


A Hyundai azt fontolgatja, hogy Koreában egy vezetéstechnikai központot hoz létre, ahol a vásárlók megfelelő körülmények között megtapasztalhatják nagyteljesítményű modelljeik képességeit.

A Hyundai Motor Group vadonatúj vezetéstechnikai tanpályája várhatóan jövőre nyitja meg kapuit, ahol a csoport tervei szerint új értéket teremtve erősítheti a márka nagyteljesítményű modelljei iránti kötődést. Idén márciusban Thomas Schemera ex-BMW Motorsport vezető alelnökként érkezett a Hyundai N részlegéhez, aki a Párizsi Autószalonon további részleteket is elárult a sportmárka jövőbeli terveiről.

A vezető ennek részeként beszélt arról, hogy a vállalat egy vezetéstechnikai központot kíván létrehozni Koreában, ahol egy következő nagyteljesítményű modell is bemutatkozik majd. "A Dél-Koreában felépítésre kerülő vezetéstechnikai központ lehetőséget ad a helyi Hyundai vásárlóknak, hogy megtapasztalhassák nagyteljesítményű autóik képességeit és egyben a további járműfejlesztés és tervezés tekintetében visszajelzést is adhatnak" - mondta Schemera.  

Schemera a Hyundai Nagyteljesítményű Járműfejlesztési részlegének jelenlegi vezetőjével, Albert Biermannal korábban a BMW M sportrészlegét vezették sikerre. A vezető nagy szerepet játszott abban a vezetéstechnikai központnak a megépítésében is, amelyet a BMW 2014 óta üzemeltet Dél-Koreában. 


"A Hyundai első koreai vezetéstechnikai központjának nevéről és elhelyezkedéséről a jövőben nagyon körültekintően döntenek majd" - tette hozzá Schemera.  A központ nem titkolt célja, hogy általa növeljék a Hyundai nagyteljesítményű autóinak értékesítési  darabszámát a hazai piacukon is.

A Hyundai Motor tervei szerint a Koreában megnyíló vezetéstechnikai központhoz hasonlót a későbbiekben Európában és az Egyesült Államokban is nyitnak. 

Forrás: thekoreancarblog.com, yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei