Saját autót építhet a Hyundai sportmárkája


A Hyundai N sportmárkája szériagyártású modellek tuningolásánál is többre vágyik, a részleg egyik vezetője pedig most elismerte, hogy egy olyan saját modell érkezik, amilyenre senki sem számít a Hyundaitól. 

Az iparágban már hónapok óta kering a pletyka és spekuláció, amelyet most az egyik legmagasabb szintű vezető is megerősített: a Hyundai N sportrészlege megkapta az engedélyt arra, hogy egy teljesen önálló zászlóshajó modellt építsen. A jóváhagyást pedig az a Thomas Schemera jelentette be, aki a koreai autógyártó Nagyteljesítményű Járműfejlesztési és Motorsport Részlegét alelnökként irányítja.  


„A színfalak mögött keményen dolgozunk a zászlóshajónkon – ami az N márka csúcsa lesz. Ez egy remek szerkezet lesz, valami olyasmi, amire senki sem számít a Hyundaitól, valami igazi egzotikum” – mondja Scemera egy interjúban. „Azt, hogy ez a modell egy limitált szériás autó lesz, sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. Mindenesetre az autó a szupersportkocsik közé fog tartozni. Gondoljanak csak az RM16 modellre és talán el tudják képzelni, mi várható.” 


A fejlesztés jelenlegi korai szakaszában nem teljesen tiszta, hogy a mérnökök milyen autón is dolgoznak. De Schemera szavaiból arra lehet következtetni, hogy valami hasonló középmotoros autó készülhet, mint amit egy Veloster karosszériájában már többször teszteltek többek között a Nürburgringen is. Ám ez csak inkább az általános mérnöki irányzatra utal, a forma egyelőre rejtély marad.   


Az interjúban Schemera azt is bejelentette, hogy a Hyundai N márka – akár rövidtávú jövőjében – a villamosítás irányába mozdul. A sportmárka vezetése jelenleg a modellkínálat bővítésén is gondolkodik, így a jövőben az i20 és a Kona modellekből is készülhet N verzió, ám ezt még nem engedélyezték számukra.  

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei