A Hyundai Xcent is új generációt kap Indiában


A Hyundai indiai képviselete kifejezetten a Maruti Swift négyajtós Dzire változatának riválisaként a Grand i10 alapjain fejlesztett Xcent következő generációján már dolgoznak, amely önálló formatervet kap majd.

A Hyundai Motor indiai leányvállalata 2014-ben mutatta be a mostani Grand i10 alapjaira épülő négyajtós Xcent limuzint, amely négy méteresnél rövidebb hosszával jelentős adókedvezményekre jogosult. A népszerű kisautó utódjának fejlesztése már meg is kezdődött Indiában, ahol az utód várhatóan 2020 elején mutatkozhat be. 

Az új generációs modell megtartja a mostani kompakt limuzin méreteit, szélességben azonban mindenképpen nagyobb lesz. Ezzel együtt a vállalat mérnökei nagyobb figyelmet fordítanak a kisautó utasterének tágasságára, beleértve a fej- és lábtér, valamint a válltér bővítését, különösen a hátsó utastérben. Ahogyan most is, a következő nemzedék is a 2019-ben megjelenő új generációs Grand i10 padlólemezére épül, amit már utcán is tesztelnek Indiában.    


Az új kislimuzin formatervét tekintve valós méreteinél nagyobbnak tűnik majd és úgy hírlik, a Grand i10-től teljesen eltérő egyéni részletmegoldások alapján a Grand i10-től eltérő karaktert kap. Az autó az eddigieknél hosszabb hátsó ajtókat visel és a mostani esetlen sziluett helyett limuzinos arányok jellemzik. A modellváltással együtt a felszereltség is sokat javulhat, a hátsó légbeömlők mellett hátsó 12 voltos és USB csatlakozók, valamint akár napfénytető is elérhető lesz.  

Ahogyan a Grand i10 új generációja, úgy az Xcent is elődje motorjaival készül majd, viszont a manuális váltó mellett elérhető lesz az új Santronál bevezetett AMT robotizált váltóval is rendelhető lesz. 

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei