A Hyundai rövidtávú radart fejlesztett önvezető autóihoz


A Hyundai csoporthoz tartozó Mobis vállalat bejelentette, hogy saját technológiáját felhasználva sikeresen kifejlesztette Korea első önvezető autókhoz használható rövidtávú radarrendszerét.

A Mobis a most kifejlesztett gyors reakcióidejű rövidtávú radarokat 2020-tól kínálja a koreai autógyártók számára, köztük a Hyundai Motor és a Kia Motors termékeihez, amellyel a drágább külföldi megoldások helyett segítheti azokat költségeik csökkentésében.

A rövidtávú radarokat az autógyártók a holttérfigyelő rendszerekhez alkalmazzák, amelyek sávváltásnál figyelmeztetik a vezetőt a jármű holtterében nem látható másik járműre és érzékelik annak helyzetét és sebességét. A koreai autógyártók most importált vagy külföldi vállalatokkal közösen fejlesztett eszközöket használtak ehhez a rendszerhez.    


A Hyundai Mobis közleményében hangsúlyozta, hogy most kidolgozott rövidtávú radarrendszere az eddig használt külföldi termékeknél kétszer gyorsabb és a minimális érzékelési távolsága is másfélszer hosszabb azoknál. Az új radar ráadásul csupán 120 grammot nyom, vagyis súlya feleannyi, mint az eddigieknek, ami a vállalat szerint javítja a költséghatékonyságot is.  

Eközben a Hyundai Mobis még idén igyekszik az önvezető járművekhez elengedhetetlenül szükséges négyféle radarrendszer összes típusát kifejleszteni és így a jövőben a rövid-, a közép- és a hosszútávú radarrendszerek minden típusát tudja kínálni vásárlói számára. A vállalat emellett nagyteljesítményű hosszútávú radarok fejlesztése érdekében két német radargyártó céggel, az SMS és az ASTYX vállalattal is együttműködési megállapodást kötött.  


A Hyundai Mobis egyik magát megnevezni nem kívánó képviselője elmondta, hogy olyan versenyképes megoldásokat tudtak kifejleszteni, amelyek előnyösek lehetnek az autonóm szenzorok piacán, ahol jelenleg csupán néhány észak-amerikai és európai gyártó képviselteti magát. A vállalat arra is törekszik, hogy a Hyundai csoport mellett más globális autógyártók is a Mobis termékeit válasszák.   

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei