Már Brazíliában tesztelik az új Hyundai HB20 generációt


A Hyundai Motor hamarosan átdolgozza a kifejezetten a brazil piac számára kifejlesztett HB20 kisautóját, amelyet már a helyi utakon tesztelnek. 

Nemrég láttak napvilágot az első olyan kémfotók, amelyen a Hyundai a brazil piac számára tervezett HB20 modelljét tesztelte Dél-Koreában. Az először az új i10-nek vélt autóról azonban méretei és formavilága alapján hamar kiderült hovatartozása, most pedig ennek újabb bizonyítékaként az új modell prototípusai már Brazíliában is megjelentek. 


Most ráadásul egy brazil autós hírportál munkatársa, az Exame magazin fotószerkesztője tudta lencsevégre kapni az új típust, amint éppen tesztköreit futotta a brazil Vale do Paraiba régióban. Az autón természetesen most is vastag takaróelemek voltak, amelyek éppen ott helyezkedtek el, ahol a HB20 a leginkább változni fog.  


Elöl az új Hyundai HB20 vadonatúj formatervezésű első lökhárítókat, hűtőmaszkot és fényszórókat kap, amelyek vízszintesbe hajló formavilágukban leginkább a 2019-es modellévre átdolgozott Elantrához hasonlatosak. Oldalt az ívek mélyebbek lesznek, amikkel a fény-árnyék hatás hangsúlyozásával a formatervezők igyekeztek még lendületesebb formákat teremteni.  


Az új generációs HB20 formavilágát hétpecsétes titokként őrzik, ami nemcsak a szokásos ipari titkolózódás része. Az első generáció prototípusairól ugyanis már jóval a gyártás megkezdése és a hivatalos bemutató előtt készített valaki kémfotókat, amelyekből hatalms botrány kerekedett a dél-amerikai országban. 

A források szerint az új HB20 generáció valamikor 2019 második felében, 2020-as modellként mutatkozhat be hivatalosan. „A padlólemez változatlan marad, a karosszériát azonban erősen átdolgozzák” – mondta egy magát megnevezni nem kívánó forrás. 

Forrás: quatrorodas.abril.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei