A Hyundainak van a legbiztonságosabb járműpalettája Amerikában


Az amerikai Közlekedésbiztonsági Biztosítási Intézet (IIHS) vizsgálatai alapján összesen tíz új Hyundai modell kapott TOP SAFETY PICK+ (TSP+) vagy TOP SAFETY PICK (TSP) minősítést, ami a legtöbb az iparágban.

Legutóbb a Hyundai 2019-es Santa Fe modellje érdemelte ki az intézet TOP SAFETY PICK+, valamint a 2019-es Accent a TOP SAFETY PICK minősítést, így a Hyundainak immár a legtöbb TSP+ és TSP minősítéssel rendelkező modellje van az autóiparban. A legújabb, Santa Fe modellnek járó díjat a Hyundai egy ünnepség keretében vehette át a Hyundai Motor Manufacturing Alabama összeszerelő üzemében, ahol az autót készítik.  


A 2018-as TOP SAFETY PICK+ minősítéshez a 2019-es Santa Fe modell jó eredményt ért el a vezetőoldali kisátfedéses és közepes frontális és oldalütközéses, a tetőmerevséget és a fejtámlákat vizsgáló teszteken, de az utasoldali kisátfedéses frontális ütközési próbákon is jó minősítést szerzett. Az autó kiváló minősítést kapott a frontális ütközés-megelőzésre, míg a lámpákra jó eredményt kapott.  


A 2019-es új Hyundai Accent modell TOP SAFETY PICK eredménye a vezetőoldali kisátfedéses, közepes átfedéses, az oldalsó törésteszteken, a tetőmerevséget és a fejtámlákat vizsgáló teszteken elért jó minősítésnek köszönhető, míg az utasoldali kisátfedéses törésteszten elfogadható eredményt ért el. A frontális ütközés-megelőzésre ez a modell is kiváló értékelést kapott, míg a fényszórók csak elfogadható minősítést szereztek.   


„A Hyundai SmartSense technológiák segítségével a Santa Fe vezetője mindig odafigyelhet és magabiztosan irányíthatja autóját” – mondta Scott Margason, a Hyundai Motor America terméktervezési igazgatója.”A biztonság alapvetően fontos egy új Hyundai termék tervezésekor és éppen ezért volt számunkra fontos, hogy az új 2019-es Santa Fe modellünket ilyen sok remek biztonsági felszereléssel lássuk el.”


A Santa Fe és az Accent minősítéseivel csatlakozik ahhoz a tíz másik Hyundai modellhez, amelyeket az IIHS TOP SAFETY PICK+ vagy TOP SEFETY PICK minősítéssel illetett, ami a legtöbb az iparágban. Igaz, ez csak abban az esetben érvényes, ha a modelleket felszerelték az opciós frontális ütközésvédelemmel, illetve a megfelelő fényszórókkal. A 2018-as Kona (2018 májusától), az Elantra (2017 decemberétől), a Sonata (2017 szeptemberétől), a Santa Fe és Santa Fe Sport (2017 júniusától) megkapta az intézet legmagasabb kitüntetését, míg az Elantra GT, az Ioniq hibrid és a Tucson TOP SAFETY PICK minősítést kapott, amennyiben az autókat frontális ütközésvédelemmel és megfelelő fényszórókkal látták el.  

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei