PÁRIZS 2018: A Hyundai a Párizsi Autószalonon


A 2018-as Párizsi Autószalonra a Hyundai Motor a Biztonság, Fejlődés és Teljesítmény témakörében bemutatta legújabb termékkörét és technológiai kezdeményezéseit.  

Az idei Párizsi Autószalon Hyundai standjának legnagyobb újdonságai között találjuk a vadonatúj i30 Fastback n modellt, az i30 N ’N Option’ tanulmányautóját és a márka környezetbarát modellpalettájának legújabb képviselőiként a Kona Electric és Nexo hobbiterepjárókat. Az autógyártó „Hyundai Motorstúdió Párizs” koncepciójában a kiállítási területet három elkülönült zónára osztották, amelyek a Hyundai európai márkastratégiájának három alappillérére épül: Biztonság, Fejlődés és Teljesítmény.   


A vadonatúj i30 Fastback N a 2018-as Párizsi Autószalonon tartotta világpremierjét. Ez a Hyundai második nagyteljesítményű modellje Európában, amely a kifinomult és elegáns formatervet az N igazoltan élményszintű vezethetőségével párosítja. A C szegmens első nagyteljesítményű ötajtós sportkupéjaként a Fastback N magán viseli a sikeres i30 N ötajtós kompakt modelljének jellegzetes vonásait, amit az i30 Fastback egyedi kupékarosszériájába integráltak. 


A világpremier előtt egy héttel a vadonatúj i30 Fastback N egy világrekord versenyben mutatta be teljesítménybeli képességeit. A Hyundai Motorsport két professzionális pilótája, Gabriele Tarquini és Thierry Neuville a határokig kiautózott mindent az autóból, amikor a létező legrövidebb idő alatt eljutottak Rómából Párizsba – Dániában. A versenyt végül Tarquini a másodperc törtrészével nyerte meg és 8:18:49 eredményével világrekordot állított fel.    


„A sikeres i30 N ötajtós kompaktjával egy erősebb érzelmi márkaképet kezdtünk el kialakítani. Most egy következő szintre léptünk azzal, hogy bővítjük nagyteljesítményű modelljeink körét. Az i30 Fastback N kategóriájában egyedi, hiszen ez az egyetlen nagyteljesítményű ötajtós kupé a C szegmensben” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe Termék-és Marketingvezetője. „Az i30 N ötajtós kompaktváltozatának sikereire építkezve a Fastback N erőteljes motor és az aprólékosan kialakított futómű újabb keresett modellé teszi az autót a nagyteljesítményű kínálatban.”


Az idei Párizsi Autószalon másik világpremierje az újonnan bemutatott i30 ’N Option’ tanulmányautó, amely bemutatja mindazokat a kiváló minőségű külső és belső kiegészítőket, amelyekkel a Hyundai tulajdonosok még egyénibbé tehetik autójukat. A nyáron bemutatott i30 N Line modellel együtt ezek a kiegészítők azok számára kínálnak megoldásokat, akik még tovább kívánják fokozni i30 modelljük stílusát és teljesítményét. A Hyundai emellett kiállította világverő motorsport-modelljeit: az i20 Coupe WRC-t és az i30 N TCR-t is.


„Az N portfóliónk teljesítményével és érzelmeivel felrázzuk a versengést. Az N járműveink fejlesztését a motorsport alapozta meg és elhivatottságunknak az N a csúcspontja” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Group Nagyteljesítményű Járművek és Motorsport részlegének alelnöke. „Az új N Line és ’N Option’ tanulmány bemutatja, megértettük a testreszabhatóság fontosságát és az N-t szélesebb közönség számára is elérhetővé tesszük.”  


A Párizsi Szalonon a Hyundai környezetbarát kínálata – köztük  a vadonatúj Kona Electric és a Nexo, valamint az Ioniq – bemutatja a vállalat jövő mobilitásának területén tanúsított úttörő szellemiségét. Mindezekkel az előremutató modellekkel a Hyundai a villamosított erőforrások legszélesebb körét kínálja az iparágban.   


A nemrég megrendezett 2018-as Hannoveri Haszonjármű-szakkiállításon a Hyundai bejelentette, hogy világelsőként üzemanyagcellás teherautókat kíván forgalomba hozni. A svájci H2 Energy vállalattal együttműködve a Hyundai ezer darab üzemanyagcellás teherautót szállít a svájci járműpiacra 2019 és 2023 között. A világ első üzemanyagcellás teherautó-flottájának bemutatásával a Hyundai kiterjeszti üzemanyagcellás technológiák terén betöltött vezető szerepét. 


„A Hyundai három év alatt a környezetbarát járműeladások második helyén áll Európában” –mondta Ki-sang Lee, a Hyundai Motor Group Környezetbarát Technológiai Fejlesztőközpontjának alelnöke. „Hatalmas összegeket fektetünk új technológiák kifejlesztésébe és a jövőben tovább bővítjük környezetbarát járműveink kínálatát. Továbbá a zéróemissziós mobilitás következő lépcsőfokaként hiszünk az üzemanyagcellás technológia jövőjében. Emiatt a hidrogén társadalom iránti elkötelezettségünket a haszonjárművek szektorára is kiterjesztjük. Ennek egyik példája az az üzemanyagcellás teherautó, amely a várakozások szerint valós körülmények között nagyjából 400 kilométeres hatótávval rendelkezik.”   


A Genfi Autószalonon már idén márciusban debütált Le Fil Rouge tanulmányautót is kiállította a Hyundai Párizsban. Ez a koncepcióautó bizonyíték arra, hogy a Hyundai múltbeli, jelenlegi és jövőbeli formái egy közös utazás részei. Ez a tanulmány a márka legújabb formai elképzeléseit testesíti meg. Az „Érzéki Sportosság” témaköre megjelenik majd a Hyundai jövőbeli járműveiben, a limuzinoktól a terepjárókig.     


„A Hyundai tanulmányautói ígéretek arra, hogy jönnek az autók új generációi” –mondta Diana Kloster, a Hyundai Motor Szín és Kidolgozás részlegének vezetője. „Az elmúlt évek autókiállításain bemutatott tanulmányautók, beleértve az i-oniq, az FE Concept és az Intrado, mind szériagyártású modellekké váltak – nevezetesen az Ioniq, Nexo és a Kona.”

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei