Megmutatta Genfre szánt tanulmányát a Hyundai - FRISSÍTVE!


A Hyundai közzétette az első fotót az új i-oniq tanulmányautójáról, melynek formavilága a márka folyékony szobrászat formanyelvének következő generációját vetíti előre.

Thomas Bürckle, a Hyundai európai formatervezési vezetője az i-oniq kapcsán elmondta: „Két, erősen ívelt vonal határozza meg az i-oniq oldalát, melyek az autó éles karaktere és a lágy, ám mégis izmos vonalai közötti játékos kontrasztot jelenítik meg.”


Az i-oniq tanulmányt a Hyundai európai fejlesztőközpontjában, a németországi Rüsselsheimben tervezték és fejlesztették. Az i-oniq világpremierjét néhány napon belül, a 2012-es Genfi Autószalonon tartják, ahol további információt is közölnek az autóról.


FRISS: Időközben megjelentek az i-oniq több fotója is, amelyeken az autó elöl-, hátul-, illetve hátul-oldalnézetből látható, ezenkívül megjelenik a tanulmány egyik legjellegzetesebb formai eleme, a szárnyas ajtómegoldás is.



A belső térről szintén közzétettek néhány felvételt, amely a tanulmányokra jellemzően futurisztikus megoldásokkal rendelkezik. 



Az i-Oniq elektromos hajtású, hatótávnövelő belsőégésű motorral kiegészítve: az autót 109 lóerős elektromotor hajtja, és egy 1 literes benzinmotor dolgozik benne, amely a lítiumion akkumulátorokat tölti, így 700 kilométeres hatótáv és 45 g/km-es széndioxid-kibocsátás érhető el.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei