Új modellekkel növeli cseh gyárának kapacitását a Hyundai


A Hyundai Motor Company azt tervezi, 2012. során növeli Csehországban, Nosovice városában található összeszerelő üzemének kapacitását. Az elműlt évben kb. 250 ezer jármű készült a koreai vállalat európai üzemében.

A gyár máris készen áll arra, hogy akár 300 ezer autó készüljön, mivel tavaly ősszel bevezették a harmadik műszakot is annak érdekében, hogy az igényeknek megfelelő mennyiségű gépkocsi készülhessen.


Most Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe vezetője az Automotive News magazinnak elmondta, hogy "idén Nosovicében várhatóan 45 ezer ix20, több, mint 90 ezer ix35, és csaknem 110 ezer új i30 gördülhet le a futószalagokról." Emellett azt is megerősítette, hogy két új modellel bővül az üzem palettája, melynek egyike a Veloster lesz. A Veloster európai sikere alapján előreláthatólag 9 ezer jármű eladására számít idén a Hyundai. 

A Hyundai a tavalyi év során 398129 autót értékesített Európában és piaci részesedése elérte a 2,9 százalékot. A növekvő eladási adatok alapján a cseh üzem létszáma az elkövetkezendő 3 év során akár megduplázódhat. Rushforth szerint ezekkel a lépésekkel még közelebb jutnak Európa vezető autómárkáihoz.

Forrás: nitrobahn.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei