2014-ben érkezik az újabb Sonata


A Hyundai Motor középkategóriás Sonata modellje jó ideig változatlan formában kerül piacra, első komolyabb frissítése csak 2014-ben várható. Erről egy vezető beosztású Hyundai alkalmazott nyilatkozott a Reutersnek.

A világ ötödik legnagyobb autógyártójaként számon tartott Hyundai csoport csupán egyetlen teljesen új modellt dob piacra idén. Már elkezdték az előrendeléseket felvenni az áprilisban bemutatkozó új Santa Fe terepjáróra.

A Sonata legfrissebb, 6. generációja 2009. szeptemberében mutatkozott be Dél-Koreában, illetve 2010-ben az Egyesült Államokban. A Toyota Camry legnagyobb amerikai versenytársának számító Hyundai modell rekordeladásokat és magas piaci részesedést produkált az Államokban. Az elmúlt év során a Hyundai harmadik legkelendőbb típusa a Sonata volt.

A Hyundai hazai értékesítése igen nagy nyomás alatt van az EU-val és az USÁ-val kötött szabadkereskedelmi egyezmények miatt, melyek lehetőséget teremtenek a külföldi autógyártók számára a koreai piaci betörésre.

Az importált autók értékesítése soha nem látott mértékben emelkedett, a teljes piac 10 százalékát tette ki januárban.

A Toyota megkezdte az Egyesült Államokban készülő Camry modelljét árusítani Dél-Koreában, továbbá Európából is tervez modelleket behozni annak érdekében, hogy elérje a 13 ezer darabos idei darabszámát, míg a Lexus 8 ezer autót kíván értékesíteni a koreai piacon.  

Choong-ho Kim, a Hyundai vezérigazgatója elárulta a Reutersnek, hogy a Genesis luxuslimuzin frissített változatát 2013-ben mutatja be a vállalat.

Forrás: reuters.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei