Dízelmotorok készülhetnek Indiában


Miután az indiai pénzügyminiszter az idei költségvetését a dízelautók adójának emelése nélkül készítette el, a Hyundai végleg elhatározta, hogy dízelmotorokat gyárt a jövőben Indiában.

A Hyundai jelenleg importálja az i20, illetve Verna (Accent) modellekben épített dízelmotorokat, ám a hírek szerint hamarosan bejelenti új motorgyártó beruházásának részleteit.

A Hyundai tervei már készen álltak az üzem beindításához, ám mindenképpen megvárták a dízelmotorok megadóztatásáról szóló politikai döntést. A vállalat attól tartott, hogy egy eltúlzott mértékű adó kivetése lelassítaná a dízelmotoros gépkocsik iránti keresletet, mely alapján nem lenne kifizetődő a beruházás.

„Miután a végleges költségvetésben nem szerepel a dízelautók adóztatása, a dízelmotorokat gyártó üzem kérdése ismét előtérbe került, erről későbbiekben egy bejelentés is várható.” – mondta el egy meg nem nevezett forrás. A vállalat terveiben egy 1,5 millió darabos kapacitású motorüzem építése szerepel, ahol 1,1; 1,4; illetve 1,6 literes CRDi egységek készülhetnek a jövőben.

Ez azt is jelentheti, hogy az új indiai üzemben készülhetnek a kompakt kategóriás Hyundai-ok dízelmotorjainak egy része, sőt, akár az új i10 modellbe is kerülhet egy kisebb méretű dízelegység.

A Maruti Suzuki, a General Motors, illetve a Ford már rendelkezik, illetve építi saját dízelmotorgyártó üzemüket Indiában, mivel a benzinárak emelkedése miatt a kis fogyasztású dízelautók iránti kereslet meredeken emelkedik a térségben.

A források szerint az új üzemet várhatóan a Hyundai Motor India Chennai-ban található összeszerelő üzeme közelébe telepítik, ám az is elképzelhető, hogy India más részében épül fel a motorgyár.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei