Idén megkezdik az Elantra gyártását Indiában


Arvind Saxena, a Hyundai India marketing igazgatója megerősítette, hogy még az idén megkezdik a Hyundai Elantra sorozatgyártását Indiában. Az új modell – hasonlóan a tavaly bevezetett Verna Fluidic típushoz – Elantra Fluidic néven jelenhet meg a kínálatban.

Miután már néhány alkalommal lefotózták a tesztköreit futó Elantra prototípusokat, így a bejelentés már nem érte váratlanul a közvéleményt. Az Elantra hatalmas siker, a 2011-es összesített eladási adatok alapján több, mint 1 millió darab kelt el belőle világszerte, megelőzte többek között a nagy rivális Toyota Corollát is.    


A múltban a Hyundai Elantra nem volt éppen kelendő típus Indiában (sem), hiába kínálták benzines és dízel erőforrásokkal. Ennek oka elsősorban a lagymatag, semmitmondó dizájnban keresendő, amelyet azonban radikálisan megváltoztattak az új modell bevezetésével. Az Elantra Fluidic modellt már kiállították a január elején megrendezésre került Auto Expo-n is, ahol szintén hatalmas sikert aratott a modell formaterve.

Arvind Saxena azt is megerősítette, hogy az Elantra Indiában gyártott változata benzines és dízel erőforrásokkal egyaránt kapható lesz. A benzines várhatóan az 1,6 literes GDi közvetlen befecskendezéses erőforrás lesz, míg a dízel a szintén 1,6 literes CRDi változat lehet, amely utóbbi a Verna Fluidicban is szolgál.


A benzines Elantra teljesítménye 140 lóerő körülire, míg nyomatéka 167 Nm körülire várható, míg a dízelváltozat szintén 140 lóerős lehet, maximális nyomatéka pedig elérheti a 300 Nm-t is. mindkét erőforráshoz hatfokozatú manuális, illetve hatfokozatú automata váltómű csatlakozhat. Az autó felszereltségéhez a 6 légzsák, ABS, EBD is hozzátartozik majd.

Az indiai Elantra gyártása várhatóan 2012. második félévében veszi kezdetét.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei