Támad a Toyota


A Toyota Motor Dél-Koreában bevezette a Prius Hybrid egy olcsóbb változatát, mely 17 százalékkal kedvezőbb árú, mint a korábbi modellek, sőt, még a Hyundai Sonata hibrid változatánál is olcsóbb.

A Toyota ezzel együtt háromféle Prius modellt forgalmaz Koreában: A Prius E és a Prius M, amelyek koreai navigációs rendszerrel is fel vannak szerelve, illetve a Prius S, amely világújdonságként tetőlemezén napelemeket visel.

Hisao Nakabayashi, a Toyota Korea elnöke szerint: „A Prius értékesítése 80 százalékkal emelkedett Dél-Koreában 2011. során. Praktikus modelljeink bevezetésével megerősítjük piaci szerepünket az ország környezetbarát autóinak piacán.”

Az új Prius bevezetésével a Hyundai csoport komoly ellenfelet kapott. A vállalat Sonata és K5 modelljeiből tavaly 12 ezer darab fogyott a hazai piacon, ám idén kevésbé kelendőek. A Hyundai szintén kihozott egy olcsóbb változatot a Sonata hibrid változatából, az értékesítés fellendítése céljából. Ezenkívül a garanciális feltételeket is megváltoztatta, így már 10 év, vagy 200 ezer km garancia jár a Sonata Hybrid-hez, mely a legnagyvonalúbb az iparágban.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei