Negyedével drágább az új Azera Amerikában


A Hyundai Motor America nemrég nyilvánosságra hozta az új Azera modell árát, melyet 32 ezer dollárban állapítottak meg. Ez azt jelenti, hogy az áprilisban értékesítésre kerülő modell ára 25 százalékkal magasabb a jelenlegi, kifutó modellénél.

Az Azera, melyet más piacokon Grandeur néven is forgalmaznak, viszont még így is olcsóbb, mint a dél-koreai piacon, ahol 44,5 millió wonba (39500 dollár) kerül a modell alapváltozata.

„A jármű végleges ára akár 5 ezer dollárral is több lehet a szállítás és a megrendelt opciók függvényében, így a 19 collos alufelnik, vagy a napfénytető emelheti az árat.” – mondta a cég szóvivője. „A devizaárfolyamok ingadozása szintén okozhat árváltozásokat.”

Az amerikai piacon történt áremelkedés a márka értékének növelését célozza meg, miután a Genesis és az Equus modellek népszerűsége eddig nem tapasztalt mértékben növelte a koreai vállalat népszerűségét. A márka túlteljesítette az Equus tavalyra tervezett eladási darabszámait, mivel több, mint 3000 példány kelt el belőle az Egyesült Államokban.

Az új Azera az amerikai piacon a Buick LaCrosse, a Ford Taurus, a Toyota Avalon és a Nissan Maxima ellenfele lesz.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei