Elkészült a félmilliomodik KIA az Egyesült Államokban


A KIA Motors Georgia állam West Point városában működő amerikai gyárában elkészült az 500 ezredik gépkocsi. A KIA Motors Manufacturing Georgia nemrég ünnepélyes keretek között jelentette be a vállalat számára jelentős eseményt.

A KIA amerikai üzeme 2009. november 16-án kezdte meg működését a KIA Sorento modell összeszerelésével, mely modell rövid időn belül a márka legkeresettebb modelljévé vált az Egyesült Államok piacán.

2011. szeptember 2-án az üzem megkezdte a KIA Optima középkategóriás limuzin termelését is, mely modell az eladások élén állt 2011. december, illetve 2012. január hónapokban.

Amióta az üzem megkezdte működését, már két további műszakban több, mint 3000 munkás dolgozik a gyárban. 2011-ben 100 millió dolláros bővítést hajtottak végre, melynek eredményeként az üzem kapacitása évi 360 ezer darabra emelkedett.  


„Hatalmas teljesítmény számunkra, hogy mindössze két év alatt sikerült 500 ezer autót összeszerelnünk.” – mondta Byung Mo Ahn, a KIA Motors America elnöke. „Csapatunk minden tagjának elkötelezett munkája eredményeként képesek voltunk az elmúlt 17 hónapban folyamatos eladási rekordokat felállítani. Elkötelezettségüknek köszönhetően világszínvonalú, magas minőségű autók készülhetnek ebben az üzemben.”

A félmilliomodik jármű egy hófehér Optima SX modell. Az üzem képviselői szerint az autó hamarosan útra kel az ország 755 KIA kereskedéseinek egyike felé.

A KIA a Hyundai Motor Company leányvállalata, amely szintén rendelkezik egy összeszerelő üzemmel az alabamai Montgomery városában.

Forrás: wsfa.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei