A Hexa Space szériaváltozata


A Hyundai az elmúlt években rengeteg olyan tanulmányautóval örvendeztette meg a világot, amelyek később sorozatgyártású modellek formájában gurultak ki az autógyár kapuján. A legújabb ilyen fura tanulmány az Auto Expo-n bemutatott Hexa Space koncepcióautó, mely Indiában mutatkozott be nemrég.

A különös formájú, nyolc személyt szállítani képes egyterű nagy feltűnést keltett a szalon látogatói körében. A különleges formához különleges fényszóró és különleges ajtómegoldás is csatlakozott, melynek köszönhetően könnyen elérhetőek a hátsó sorok. Az autó mozgatásáról a Hyundai konszern vadonatúj, 1,2 literes T-GDi erőforrása gondoskodik, melynek teljesítménye a pletykák szerint eléri a 130 lóerőt.


Az indianautosblog.com elkészítette a koncepció alapján a várható szériakivitel rajzát. A tanulmányautó LED fényszórói várhatóan hagyományos egységeknek adják át a helyüket, a hátsó tolóajtók pedig hagyományos zsanéros felfüggesztésű oldalajtóknak adják át a helyüket.  Az oldalvonal szintén hagyományos formát követ a koncepció különleges ablakmegoldásai után.

Arról egyelőre semmilyen információ nem áll rendelkezésre, hogy a koncepció megvalósul-e, illetve amennyiben igen, vajon mikor mutatkozhat be a sorozatgyártású változat.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei