Sonata Hybrid visszahívás készül?


Az Amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal arra utasította a Hyundai-t, hogy hívja vissza szervizeibe a Sonata Hybrid 2011-es és 2012-es modelljeit a hibás hátsó középső biztonsági övek miatt. Az érintett autók száma 14728.

Az autógyártó azonban nem érti, miért kellene kicserélnie az alkatrészt. Az amerikai szabályozás tiltja az olyan "(bizonsági öv) kioldószerkezetet, mely egyaránt kioldja a medence és a vállrész bekötési pontjait" a középső üléseken.

A Hyundai beleegyezett 1633 Sonata Hybrid megjavításába, ám nem hajlandó ugyanezt tenni további 13095, már eladott jármű esetében. A gyártó szerint ezek a modellek már biztonságosak, teljesítik az elvárásokat.

A hivatal áttekinti a Hyundai jelentéseit, ám amennyiben a kérvényt elutasítják, a vállalatnak teljesítenie kell az eredeti utasítást. Kizárólag a Sonata sorozat hibrid változatai érintettek ebben az ügyben. Amennyiben a vállalatot utasítják erre, a Hyundai természetesen felveszi a kapcsolatot a tulajdonosokkal, illetve a tulajdonosok is feliratkozhatnak a hivatal visszahívási rendszerébe.

Forrás: thecarblogger.net

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei