Kínai eladási adatok és lehetséges új modell a láthatáron


A legutóbbi kínai statisztikai adatok szerint a világ legnagyobb autópiacán a Hyundai Motor Company 53500 autót adott el 2012. januárjában.

A Hyundai a januári eladási adatok alapján az ötödik legnagyobb autógyártó a Shanghai VW, Shanghai GM, FAW-VW és a Dongfeng Nissan mögött.

A hyundai modellpalettájának legnépszerűbb tagja januárban a Verna kiskompakt volt, melynek eladása 60 százalékkal emelkedett a tavalyi év hasonló időszakához képest, így januárban 17 ezer darab kelt el a modellből.

A Vernát a Hyundai Sonata középkategóriás limuzin követi, melyből 8006 darabot értékesítettek. A Sonata eladásai az elmúlt pár hónapban folyamatosan havi 6 ezer darab felett voltak, sőt, tavaly szeptemberben több, mint 10 ezer Sonata kelt el az országban. Tavaly, az áprilisi bemutatót követően összesen 72065 Sonatát értékesítettek Kínában, míg a korábbi generációs NF Sonatából csupán 11741 fogyott.

A jól teljesítő Hyundai modellek között szerepelt januárban az ix35 terepjáró, illetve az Elantra kompakt szedán. A hatalmas keresletnek köszönhetően az Elantra 1,01 millió darabos eladásával a világ második legnagyobb példányszámban eladott autója volt 2011. során, csupán 10 ezer darabbal maradt el a Toyota Corolla modelljétől.


Az Elantra népszerűsége miatt várhatóan a közeljövőben megindul a modell kínai sorozatgyártása is, legalábbis erre utalnak a nemrég napvilágot látott kémfotók, melyek egy álcázott Elantra modellről készültek Kínában.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei