Kiszivárgott információk az ix45 prospektusából


A Hyundai Santa Fe modell második generációjának napjai meg vannak számlálva: április elején New Yorkban mutatkozik be a sorozat harmadik generációja. Az új modell prospektusának két oldala, illetve egy prezentáció képe azonban máris betekintést enged az autó néhány jellegzetességébe.


A koreai nyelvű prospektus képei alapján megállapítható, hogy új hobbiterepjáró végleges változatát a legmodernebb kiegészítőkkel szerelték fel, így helyet kapott a fedélzeten a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, a LED-es első és hátsó fényforrások, a Blue Link telematikai rendszer (mely akár mobiltelefonnal is működtethető lesz), vagy éppen a térdet is védő légzsák. Immár az is egyértelmű, hogy a modell végleges változata akár hétszemélyes kivitelben is elérhető lesz, hiszen erre egyértelműen utal az egyik fotó a kiadványban.


Néhány napja egy fotó is napvilágot látott, amelyen valószínűleg a bemutatóhoz készült prezentáció egy képe látható. Ez alapján több, mint valószínű, hogy az új modell motorterében a jelenlegi 2,2 literes CRDi motor továbbfejlesztett változata dolgozhat, melynek teljesítményét a jelenlegi 197-ről a kétfázisú turbónak köszönhetően 225 lóerőre növelik, forgatónyomaték-maximuma pedig átlépheti akár az 500 Nm-t is. Emellett a tervezőknek sikerült a károsanyag-kibocsátást is csökkenteniük.


Mivel a bemutatóra az Egyesült Államokban kerül sor, ezért elképzelhető, hogy áprilisban inkább az új modell nagyobb benzines erőforrásai (esetleg turbómotorjai) kerülnek majd előtérbe, míg a dízelváltozat csak később, az európai, illetve a koreai premier alkalmával mutatkozik majd be.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei