Genesis: nem almárka, csak különleges márkajelzés lehet


A Hyundai valószínűleg különleges márkajelzéssel különböztetné meg a jövőben prémiumkategóriás modelljeit, miután elvetették egy Toyota-Lexus jellegű almárka bevezetését.

A vállalat észak-amerikai részlege nemrég közölte, hogy belső viták alakultak ki arra vonatkozóan, hogy a Hyundai márkanév segíti, avagy gátolja a drágább típusok eladhatóságát.

A Hyundai Motor America jelenleg egy olyan változaton dolgozik, amelynek keretében az ismerős „H” márkajelzés helyett egy prémiumosabb megkülönböztetéssel illetné hátsőkerék-meghajtású modelljeit, mint az Equust, a Genesist, illetve a Genesis Coupe-t.

„A Hyundai vezetőségén belül megbeszélések folynak arra vonatkozóan, vajon a Hyundai márkanév prémium kategóriás autókon történő megjelenése segíti, vagy sem az eladásokat.” – mondja Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America értékesítési vezető-helyettese.

A Hyundai szerint ez csupán megbeszélés, még nincs semmi sem eldöntve, ám egy teljesen új almárka bevezetése semmiképpen sem várható.

„A Hyundai nem tervezi egy elkülönített prémium, vagy almárka bevezetését.” – erősítette meg a hírt Frank Ahrens, a Hyundai globális PR igazgatója. „A Genesis és az Equus – illetve az új Azera – a Hyundai kulcsfontosságú modelljei a márka ’Modern Premium’ irányában. Így a luxusmodelljeink is a Hyundai márka részei maradnak.”

A Hyundai almárkájáról szól híreket a cég ausztrál terméktervezésért felelős vezetője, Roland Rivero tette közzé tavaly év végén, ám a hírt szinte azonnal cáfolták, majd Rivero néhány hétre rá le is mondott.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei