Hivatalos előzetes a Hyundai ix45-ről


A Hyundai jelenlegi kínálatában a friss, fiatalos és dinamikus formatervű modellek mellett a két nagyobb terepjáró, a Santa Fe és a szinte feledésbe merült ix55 (Veracruz) még a vállalat régi formanyelvének viselői. Ez azonban a Santa Fe esetében hamarosan megváltozik, hiszen küszöbön áll az új generáció érkezése, mely az áprilisi New York-i Autószalonon tartja világpremierjét.

Az érdeklődés fenntartására a Hyundai Twitteren keresztül most két rajzot hozott nyilvánosságra az új modellről. Az Európában várhatóan ix45 néven megjelenő modell formavilága immár jobban illeszkedik a jelenlegi paletta többi tagjához, az autó elejének kialakítása pedig már a korábbi kémfotók alapján már ismerté vált.

A Hyundai az elmúlt években használt „Fluidic Sculpture” (folyékony szobrászat) formanyelvet továbbgondolva alkotta meg az új ix45 formáját, melyet „Storm Edge” (viharos vonalak) névre keresztelt.


Az autó oldalnézete, az oldalablakok meredek emelkedése azt sugallja, hogy az új ix45 továbbra is inkább két üléssoros terepjáró lehet (a korábbi modellből létezett 7 személyes kivitel is), melynek egyik fő piacán, az Egyesült Államokban olyan vetélytársakkal kell megküzdenie, mint a Nissan Murano, Ford Edge, illetve a Toyota Venza.

Korábban pletykák keringtek egy megnövelt tengelytávú, három üléssorral rendelkező változatról is, amely akár a nagyobb ix55 modellt is képes volna helyettesíteni a Hyundai kínálatában. Remélhetőleg ez az április 6-án megnyitó New York-i Autószalonon kiderül.

Forrás: autoblog.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei