A Hyundai csoport gyártja a legtakarékosabb autókat


Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA) közleménye szerint a Hyundai Motor Company és a Kia Motors Corporation gyártja a legtakarékosabb és leginkább környezetbarát járműveket, megelőzve ezzel olyan konkurenseket, mint a Toyota.

Az EPA éves széndioxid-kibocsátási és üzemanyag-gazdaságossági trendjeit bemutató jelentésében a Hyundai és Kia járművek 2010-es modelljei mutatják a leggazdaságosabb üzemanyag-fogyasztási adatokat 27 mérföld/gallonnal (8,71 l/100 km)

A két koreai márkát szorosan követi a Toyota 25,4 mérföld/gallonnal (9,26 l/100 km), míg negyedik a Honda Motor Company 24,9 mérföld/gallon (9,45 l/100 km) értékkel.

A Hyundai a széndioxid-kibocsátás területén is jeleskedik 329 gramm/mérföldes értékével, őt a Kia követi 330 gramm/mérfölddel, míg a Honda 347 gramm/mérföld, a Toyota 350 gramm/mérföld, eredményt ért el átlagosan.


A Hyundai csoport a 2011-es modellekre előrevetített gazdaságossági adatok terén is jeleskedett, a Hyundai esetén 27,5 mérföld/gallonos (8,55 l/100 km), a Kia esetében 27,2 mérföld/gallon (8,65 l/100 km) értékekkel.

A Hyundai közleménye szerint büszke arra, hogy Amerika vezető környezetbarát autómárkájává válhatott az egyre szigorodó környezetvédelmi szabályozások mellett.  

Az amerikai kormányzat környezetvédelmi szabályozásai értelmében 2016-ra a forgalomba helyezett gépkocsiknak átlagosan teljesítenie kell a 34,1 mérföld/gallon (6,9 l/100 km), illetve a 250 gramm/mérföldes széndioxid-kibocsátási kritériumokat.

A Hyundai csoport bejelentette, hogy növelni fogja a gazdaságosságra, környezetbarát erőforrásokra irányuló fejlesztéseit, többek között közvetlen befecskendezéses és turbófeltöltéses technológiák alkalmazásával.

Az üzemanyag-gazdaságosság fokozására a motorok méret- és súlycsökkentése jelenthet megoldást több, nagy szilárdságú acéllemez és könnyű, de strapabíró anyagok felhasználásával.


A vállalatcsoport nemrég mutatta be új hibridmodelljeit: a Hyundai Sonata és a Kia Optima modellek már kaphatóak az Egyesül Államok piacán.  

Ezenfelül az olyan elektromos járművek, mint a Hyundai BlueOn, illetve a Kia Ray bemutatásával, a 2014-re tervezett középkategóriás elektromos autó bemutatásával, illetve az üzemanyagcellás gépkocsik tömeggyártásának 2015-re tervezett beindításával az autógyártó élenjár a környezetbarát technológiák felhasználásában.  

Forrás: koreaherald.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei