Kettős Ceed premier Genfben


Azt már néhány hete a gyártó is bejelentette, hogy a vadonatúj Ceed világpermierje az idei Genfi Autószalonon lesz, ám az csak most derült ki, hogy a kompakt modell mellett a kombit is kiállították.

Az új Ceed – a most leváltott modell hagyományait folytatva - vezető szerepet játszik a márka európai kínálatában és várhatóan az értékesítés jelentős részét ezen modell különböző változatai teszik majd ki. Az új modell hossza 50 mm-rel 4310 mm-re növekedett, míg magassága 10 mm-rel 1470 mm-re csökkent és annak ellenére, hogy a padlólemez teljesen új, a tengelytáv változatlanul 2650 mm. Az ötajtós kivitel csomagterének mérete 40 literrel, 380 literesre bővült.


Az új modell motorkínálata szinte megegyezik a már korábban bemutatott Hyundai i30 modell motorjaival, így a benzines kínálat az 1,4 literes, 100 lóerős, illetve az 1,6 literes  de közvetlen befecskendezéses, 135 lóerős egységekből, míg a dízelkínálat az 1,4 literes, 90 lóerős, valamint a két teljesítményszinttel (110 és 128 LE) rendelkező 1,6 literes CRDi erőforrásokból tevődik össze. A KIA tájékoztatása szerint a dízelekhez is elérhető KIA Ecodynamics fogyasztáscsökkentő csomaggal a modell akár 3,7 literes fogyasztást is el tud érni, míg széndioxid kibocsátása 97 g/km csupán.

A Ceedhez is elérhető lesz a szériaként kínált hatfokozatú váltó mellett a konszern saját fejlesztésű vadonatúj, duplakuplungos (DCT) hatfokozatú automata váltóműve is.


A konszern által kifejlesztett, Flex Steer névre keresztelt kormányrásegítés változtató rendszer szintén elérhető lesz a Ceed egyes kiviteleiben, melynek segítségével a vezető három, előre beprogramozott rásegítési erő (Normal, Comfort és Sport) közül választhat, vezetési stílusának, illetve az aktuális használati körülmények függvényében.

Az új Ceed felszereltsége is természetesen bővült a modellváltás során, így az új modellhez már alapfelszereltségként jár a LED nappali menetfény, de megtalálható a kínálatban a kétzónás automata klímaberendezés éppúgy, mint a xenon fényszórók, TFT Supervision műszeregység, automata parkolási rendszer vagy épp a panoráma napfénytető.


Emellett természetesen alapfelszereltség lesz a visszagurulás-gátlóval és vészfékezés-jelző rendszerrel ellátott menetstabilizáló, a blokkolásgátló rendszer és természetes a 6 légzsák jelenléte is, amelyet felszereltségtől függően térlégzsák is kiegészíthet.  


A sajtóanyagok egyértelműen az ötajtós Ceedről szólnak, ám a porondon kiállításra került az ötajtós mellett a kombi kivitel is, melyről pontos információkat később hoznak nyilvánosságra.

Az új Ceed ötajtós verziója a második negyedévtől lesz kapható Európában.

Bővebben: thekoreancarblog.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei