A Hyundai Motor közös kutatóközpontot hoz létre a szöuli egyetemmel


A Hyundai Motor Group közleményben számolt be arról, hogy egy autóipari kutatóközpontot kíván létesíteni a szöuli Hanyang Egyetemen.

A csoport még a tavalyi év vége előtt egy megállapodást írt alá az egyetemmel arra vonatkozóan, hogy egy olyan kutatási és fejlesztési központot hoznak létre közösen, amelyben jövőbemutató járműveket fejlesztenek majd az egyetemi hallgatókkal közösen.

A Hyundai nyilatkozata értelmében a két fél megállapodását követően 2012. első felében megtörténhet a központ alapkövének letétele. A felek remélik, hogy az általuk kínált magas színvonalú létesítményeknek köszönhetően a hallgatók és a kutatók az autóipari technológiák specialistáivá válhatnak.   

A Hyundai Motor Group további egyetemi befektetéseket tervez, mivel üzletpolitikájának része az iparági akadémiai együttműködés is.  

A Hyundai vezetősége hangsúlyozta, hogy a magas színvonalú technológiák alapvető feltételei annak, hogy valóban versenyképes és vezető autóipari vállalkozássá váljon a márka „A hallgatókkal közös, főként autóipari kutatás-fejlesztési tevékenység révén a központ jelentős szerepet fog játszani az alapvető technológiáink fejlesztésében” – mondta a csoport szóvivője.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei