Santa Fe visszahívás Ausztráliában


A Hyundai Australia bejelentette, hogy a vállalat nagyságrendileg mintegy 9000 Santa Fe terepjárót visszahív szakszervizeibe, mivel néhány esetben a bennük található dízelmotor meghibásodhat.

A visszahívás kizárólag az Ausztráliában értékesített azon Santa Fe modelleket érinti, melyek 2009. szeptember 1. és 2011. december 13. között kerültek értékesítésre és a márka 2,2 literes 184 lóerős R sorozatú CRDi motorjával rendelkeznek.

A hivatalos visszahívás az Ausztrál Verseny és Fogyasztóvédelmi Bizottság honlapján jelent meg, mely szerint: "A motorburkolat és az üzemanyag visszatérítő tömlő közötti távolság néhány esetben nem volt kielégítő nagyságú. Ennek következménye akár üzemanyag-szivárgás is lehet, mely veszélyztetheti a közlekedés többi résztvevőjét és akár tüzet is okozhat."

Ben Hershman, a Hyundai Australia munkatársa hangsúlyozta, hogy a visszahívás csupán megelőző jellegű, nem volt még probléma a hibás alkatrészek következtében. Hozzátette, hogy a vállalat felelősségteljesen és előzetesen cselekedett ebben a helyzetben.

A szakszerizekbe visszahívott autók motorburkolatát ellenőrzik, majd megfelelő alkatrészekkel cserélik le. Minden autó kap egy kapcsot, mely elvezeti az üzemanyagtömlőt a motorburkolat közeléből, így teljes mértékben kiküszöbölhető egy esetleges meghibásodás.

A munka időtartama kevesebb, mint 30 perc, amennnyiben nem kell kicserélni az üzemanyagcsövet. A Hyundai Australia levélben közvetlenül is felveszi a kapcsolatot az érintett járművek tulajdonosaival, amelyben a hozzájuk legközelebbi szakszervízbe invitálják az autókat, mely visszahíváshoz kapcsolódó beavatkozás természetesen díjtalan.

Forrás: caradvice.com.au

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei