A Hyundai Kona Electric több mint hatszáz kilométeres hatótávra is képes


Németország legnevesebb autós magazinja nemrég egy teljeskörű teszten próbálhatta ki az új Hyundai Kona Electric képességeit, amelynek során 613 kilométert tettek meg egyetlen feltöltéssel. 

A német Autó Bild magazin munkatársai alapos tesztnek vetették alá a Hyundai vadonatúj Kona Electric kisterepjáróját, amelynek részeként természetesen letesztelték az autó hatótávolságát is. Ennek eredményeként a tapasztalt tesztpilóták közül Jan Tietjen, aki híresen takarékosan tudja vezetni a tesztautókat, összesen 613 km-t tudott megtenni egy feltöltéssel, ami 131 km-rel haladja meg a WLTP norma szerint megadott 482 km-es értéket. 


Az Autó Bild 2018/40-es számában megjelenő hatótávteszten a Hyundai Kona Electric legmagasabb felszereltségű változata szerepelt. A teszt 100 százalékosra feltöltött akkukkal, ECO üzemmódban, a legerősebb visszatöltési fokozatban és kikapcsolt klímával vette kezdetét Hamburgban. A Kona Electric útvonala országutakon és autópályákon, városokon és településeken vezetett keresztül, a maximális tempó 100 km/óra, a külső hőmérséklet 23 fok volt. Az út közben változó tempó mellett a Kona Electric regeneratív fékezésével képes az energiát a 64 kWh kapacitású akkumulátoraiba visszatölteni. A kormány mögötti fülekkel ezen visszatöltés mértéke összesen négy fokozatban állítható. 


Az Autó Bild magazin a tízórásra nyúlt hosszú távú teszt végén kimagaslóan kedvező, 11,33 kWh/100 km-es fogyasztást számolt. Gazdaságosabban, hatékonyabban és környezetkímélőbb módon aligha lehet manapság autózni. Az Autó Bild tesztértékelése nagyon kedvező: "Vége azoknak az időknek, amikor a villanyautók úgy néztek ki, mint a prototípusok, vagy mintha másik bolygóról érkeztek volna. A folytonos hatótávpara témája is lekerülhet az asztalról. Korea itt most beelőzött. A Kona Electric modellel a villanyautók lassanként megfizethetőek és hétköznapi használatra alkalmasakká válnak."


A Hyundai az új Kona Electric modelljével az első olyan elektromos -meghajtású crossovert kínálja, ami széles vásárlóréteg számára elérhető. A kompakt elektromos kisterepjáró kétféle teljesítményszinttel és akkumulátor-kapacitással rendelhető. Már a 136 lóerős és 39 kWh kapacitású akkumulátorral ellátott alapváltozat is képes 312 km-es hatótávra az új európai WLTP szabvány szerint, de a 204 lóerős változat 64 kWh-s akkujával a teszt szerint jóval többre is képes lehet, mint az új norma szerinti 482 km.


A Hyundai alternatív hajtásláncok terén betöltött úttörő szerepkörét tovább bővítve a Kona Electric mellett még kétféle elektromos -meghajtású modellt kínál: az egyik az Ioniq Electric, a másik pedig a vadonatúj Nexo üzemanyagcellás hobbiterepjáró. A Hyundai jelenleg az egyetlen olyan autógyártó, amely az összes létező  alternatív hajtásláncot szériában kínálja. 2020-ig a Hyundai 15 alternatív -meghajtású modellt vezet be, amivel tovább szélesíti termékkínálatát.

Forrás: hyundai.newsbild.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei