Új elektromos hobbiterepjárót visz a Hyundai Sao Paulóba


Idén lesz harminc éves a Sao Paulói Autókiállítás, amelyre a Hyundai Motor egy olyan vadonatúj villanyhajtású SUV tanulmányautóval készül, amely akár meg is valósulhat.

A Hyundai Motor várhatóan 2019 második felében mutatja be annak a HB20 kisautónak második generációját, amely kifejezetten a brazil autóvásárlók igényei szerint került kialakításra. Ám mielőtt ez megtörténne, a Hyundai az idei Sao Paulói Autószalonra egy SAGA EV hobbiterepjáró tanulmányt hoz, amely nevéből adódóan egy városi terepjáró karosszériájába bújtatott villanyautó, formája pedig gyanúsan hasonlít a korábbi kémfotókon látott HB20 új generációjára.  


A Hyundai SAGA EV tanulmányról egyelőre annyit tudunk, hogy formatervét a vállalat kaliforniai tervezőstúdiójában álmodták meg. Az autóról most közreadott két előzetes rajzon is jól látható, hogy a SAGA EV is magán viseli a Hyundai jellegzetes hatszögletű hűtőmaszkját, amelynek oldalát a legújabb divatnak megfelelően íveltté tették. A lendületes vonalvezetésű autó vállvonala egészen a C oszlopig emelkedik, miközben a kerékjáratok széles domborítása markánssá teszi az autó megjelenését. Hátul a LED lámpatestek L alakzata uralja a megjelenést, amit a lökhárító nyílalakjai egészítenek ki


Mindezek az elemek, főként a szélesre nyúló hátsó lámpatestek ismerősek lehetnek már, hiszen ugyanezek a részletmegoldások jelennek meg a HB20 következő generációján is. Az új HB20 ugyan nem teljesen új modell lesz, de a mostanit jelentősen átdolgozzák majd. Nemcsak a karosszériát cserélik le, de a tengelytáv is legalább 50 mm-rel megnövekszik, ami elsősorban az utastérben lesz érzékelhető, ott is inkább a hátsó üléssornak tesz jót.  Ezzel a módosítással az autót a legújabb konkurensekkel szemben kívánják helyzetbe hozni, hiszen a nemrég megjelent Volkswagen Polo, vagy a jövőre bemutatkozó új Chevrolet Onix már jóval tágasabb helykínálattal rendelkezik. 


Az új HB20 a motorok terén is továbbfejlődik, bár inkább csak a meglévő 1.0, 1.6 és 1.0 Turbo változatokat fejlesztik majd tovább. Ám a tanulmány elektromos meghajtása arra is utalhat, hogy a Hyundai tesztelni szeretné a vásárlói reakciókat egy ilyen modellváltozat esetleges bevezetésével kapcsolatban. És mivel a SAGA EV egy emelt hasmagasságú kisterepjáró, a tanulmány képében valószínűleg a HB20X változatának előfutárát láthatjuk meg, a részletmegoldásokban, a fényszórók, lökhárítók formájában pedig a HB20 új változatának előzetesét mutatják meg.   

Forrás: motor1.uol.com.br, noticiasautomotivas.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei