Styx néven érkezhet a Hyundai legkisebb crossovere


A legfrissebb hírek szerint a Hyundai Motor legújabb készülő kisterepjárója a Styx nevet kaphatja és nagyjából 2019 közepén mutatkozhat be a világnak. 

Októberben jön a Hyundai új Santro kisautója, amely mellett jövőre egy apró crossover modellel is bővül a Hyundai indiai kínálata. A hivatalosan még csak QXi kódnéven ismert modell tesztelése már folyamatban van, így a kémfotók alapján az új autó a Hyundai jellegzetes SUV márkajegyeit kapja,így a kaszkád alakú ívelt hatszögletű hűtőmaszk mellett kettéosztott fényszóróiról is felismerhető rajta.   


A QXi modell elsősorban az árérzékeny crossover vásárlók számára jelenthet megfizethető alternatívát Indiában, ahol ezt a szegmenst a Maruti Suzuki Vitara Breeza,a Tata Nexon és a Ford EcoSport képviseli. A hírek szerint a kis crossover jól felszerelt változatai is jelentősen alacsonyabb áron lesznek kaphatóak, mint a Hyundai Creta.  


Nemrég felröppent a hír, amely szerint a belépő kategóriás kis crossover Styx néven jelenhet meg a piacon. 2018 júliusában ugyanis a Hyundai ezt a nevet védette le az európai szabadalmi hivatalban, ahol az automobil és SUV kategóriát jelölték meg. Előbb arra lehetett gondolni, hogy ez az elnevezés egy európai modell jövőbeli elnevezése lehet, ám Stanley Anderson, a Hyundai dél-afrikai képviseletének értékesítési vezetője egy nyilatkozatában véletlenül elárulta, hogy a Styx elnevezés egy jövőbeli kis SUV modellhez tartozik.   


A QXi modell ugyanis nemcsak egy újabb indiai kis crossover lesz, a Hyundai ugyanis globális modellként fejleszti azt,így más típusokhoz hasonlóan ezt az autót is exportálják majd, többek között Dél-Afrikába is. Ezzel együtt az autót többféle erőforrás-opcióval is kínálják majd,így várhatóan lesz egyliteres turbómotoros változat és gázolajos motor is. Európába viszont sokkal valószínűbb, hogy a modell török gyártásból jut majd el.  

Forrás: gaadiwaadi.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei