GENF 2014: Intrado – a Hyundai futurisztikus jövőképe


A Genesis mellett a Hyundai első alkalommal mutatta be a világnak Intrado névre keresztelt tanulmányautóját.

Az Intrado új irányt mutat a Hyundainak és bemutatja, hogyan felelnek meg az autók a jövő mobilitási igényeinek. Stílusgyakorlatnál jóval több, az Intrado megtestesíti a Hyundai azon meggyőződését, mely szerint a fejlett járműtechnológia és az intelligens formaterv kombinációjával vezető és utasa jobban kötődhet az autóhoz.   


„Ahogyan fejlesztettük a könnyűszerkezetes technológiát, a fejlett anyagok, mint pl. a szénszálas erősítésű műanyagok (CFRP) szerkezeti elemei felkeltették érdeklődésünket” – mondja Woong-chul Yang, a Hyundai Motor Company Namyang fejlesztőközpontjának alelnöke. „Az Intrado ezen területen elért innovatív erőfeszítéseinket tükrözi, miközben a Hyundai Motor Europe formatervező központja és a HMC Namyang fejlesztőbázisának szoros együttműködését is demonstrálja. Az eredmény az Intrado – egy jövőkép, amelyben a környezetbarát autók örömet okoznak a vásárlóinak.”


„A Hyundai Motor víziója ’az autózás életre szóló partneri viszonyát’ testesíti meg és az Intrado valóban ezt a gondolkodásmódot fejezi ki” – teszi hozzá Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „A jövőbe tekintettünk és az autók mindennapi szerepét néztük meg. Az Intrado ezenkívül a technológiai és formai képességeinket is demonstrálja és megmutatja, hogy mi hogyan látjuk a mobilitást a régiónkban. A Hyundainak nagy terepjárós hagyományai vannak Európában a rendkívül népszerű ix35 és a Santa Fe modellek által; az Intrado egyrészt erre az örökségre épít, de előrevetíti a millenniumi generáció kompakt autók iránti igényét is.”  


Az Intrado a személyautók friss újragondolásával született meg és emiatt belülről kifelé tervezték. A belső tér a használhatóságra és az alkalmazkodásra koncentrál, ahol az innovatív anyagok és kontrasztos színek használata kelti fel az aktív életformát kedvelők figyelmét. Ugyanakkor azáltal, hogy csak a vásárlók számára lényeges dolgokra összpontosít, az Intrado külső felépítése a Hyundai Motor folyékony szobrászatának progresszív megjelenését mutatja be.     


Az Intrado az első olyan koncepció, amely Peter Schreyer, a Hyundai Motor Group elnöke és főtervezője irányítása alatt született meg, miután 2013 januárjában erre a posztra nevezték ki. a jármű a Hyundai márka vonzó új formai lehetőségeit jeleníti meg.


Az Intrado bemutatja a vállalat azon vágyát, hogy könnyebb, erősebb autókat gyártson, amelyeket még jobb vezetni, egyszerűbb javítani és az autó kialakítását befolyásolta a jövő vásárlóinak autókhoz való hozzáállása. Az autó szívében egy ultrakönnyű fémváz található, amely fejlett anyagok elegyéből áll össze és új gyártási és összeillesztési technológiákkal született meg.


A tanulmányautót az üzemanyagcellás technológia következő generációja mozgatja, amely egy 36 kilowattos lítium-ion akkumulátorból nyeri energiáját. Az Intrado alacsonyabb súlypontjának és erőforrásának jobb hatásfoka révén rugalmasabb és agilisabb vezetési dinamikát ígér, amely szintén erősíti a vállalat kötelezettségvállalását ezen lehetőségekben gazdag és károsanyag-kibocsátásmentes technológia iránt, amelyet 1998 óta fejleszt.  


A Hyundai Motor európai és koreai formatervező és mérnök csapatainak szoros együttműködésének eredményeként az Intrado stílusát a Hyundai európai formatervezői központjában készítették a németországi Rüsselsheimben – erre utal a modell gyári kódneve is: HED-9.


„Az Intrado célja, hogy a repülőgépek hatékonyságát és az általuk nyújtott szabadságot egyesítse, miközben utat mutat a Hyundai jövőbeli modelljei számára” – mondja Raphael Bretecher, a Hyundai Design Centre Europe ügyvezetője. „A párhuzam a repüléssel túlmutat az elnevezésen. Semmi sem csak dekoráció az autón, minden okkal került rá. Ahogyan egy repülőgép, az Intrado formája is tiszta, amely mégis gyönyörű és hatékony.”


Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei