Nyáron még erősebbé válik a Hyundai i20 WRC


Michel Nandan csapatfőnök elárulta, hogy nyáron erősebb motor kerül az i20 WRC modellbe, amellyel még közelebb kerülhetnek céljaik eléréséhez.

A Mexikóban elért harmadik helyet alaposan megünnepelték a Hyundai csapatánál, ám az Alzenauban működő bázison már nem érződik ez az eufória. „Reálisan kell néznünk a helyzetünket és fel kell ismernünk, hogy még nincs meg a megfelelő tempónk ahhoz, hogy a legjobbakkal tartani tudjuk a lépést” – mondta Thierry Neuville, a Hyundai Motorsport elsőszámú pilótája, aki arra is rámutatott, hogy a konkurencia kiesése nélkül legfeljebb az ötödik helyig tudták volna feltornászni magukat a Mexikó-ralin.  

A belga versenyző azonban meg van győződve arról, hogy a Hyundai rövid időn belül saját erejéből is elérheti a dobogót. Az i20 WRC fejlesztése a tervek szerint halad és a motorok terén is azon dolgoznak, hogy behozzák a lemaradást a konkurensekhez képest.


„Egyelőre a próbapadon dolgozunk az erőforráson és különféle lehetőségeket vizsgálunk. Általános frissítéseket végzünk el, majd azután döntünk arról, milyen változtatások következnek” – árulta el Michel Nandan csapatfőnök. Azt is hozzátette, mindenesetre időbe fog telni, amíg ezek a változtatások bekerülnek a versenyben részt vevő autókba. „Szerintem ezek csak a verseny félidejében jelennek majd meg.”

Az új alkotóelemekre egyelőre ugyanis nincs szükség. A Hyundai a WRC fejlesztőmunka elején tart, ezt az évet pedig a tapasztalatszerzésre kívánják elsősorban felhasználni. Ugyanezt a taktikát választotta két éve a Volkswagen is, amikor a csapat előbb a Super2000 szériában gyűjtötte tapasztalatait, majd ezzel párhuzamosan a Polo R WRC modellt fejlesztgette. A Hyundai ezzel szemben egyenesen a rali-világbajnokságban, közvetlenül a nyilvánosság előtt fejleszti és teszteli a WRC autót.      

Forrás: rallye-magazin.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei