Amerikába látogatott a Hyundai alelnöke


A Hyundai Motor Group alelnökeként Eui-sun Chung nemrég a vállalat amerikai üzemébe látogatott, ahol a minőség fokozására buzdította a dolgozókat.

Mong-koo Chung, Hyundai Motor Company elnökének egyetlen fia azért utazott az Egyesült Államokba, hogy meglátogassa a vállalat ottani gyártóbázisát, beszállítóit, miután nyilvánosságra került, hogy a Hyundai piaci részesedése csökkent a régióban.  

„Chung a minőségre összpontosított ezen a kétnapos túrán” – mondta a vállalat egyik munkatársa. A munkatárs utalt arra is, hogy az ifjabb Chung aggodalmának adott hangot abban a kérdésben, hogy az elmúlt évben jelentős mennyiségű autót kellett visszahívniuk a vásárlói panaszok miatt.

A világ ötödik legnagyobb autógyártója nemrég leváltotta a vállalat amerikai részlegét, a Hyundai Motor Americát öt évig vezető John Krafcikot, helyére pedig David Zuchowskit helyezték, aki addig az értékesítésért volt felelős abban a reményben, hogy az átszervezéssel sikerül visszafordítani a kedvezőtlen folyamatokat.


Az atlantai üzem fő terméke az amerikai piacra szánt középkategóriás Sonata limuzin, amely a kisebb Elantrával együtt a vállalat fő termékei ezen az igen fontos piacon. A minőség előtérbe helyezését hangsúlyozó Hyundai helyezése a JD Power legutóbbi, 2014-es megbízhatósági tanulmányában tovább csúszott és immár a 31 márka között a 27. helyen áll.  

A megfigyelők szerint Chung látogatásának célja, hogy a dolgozók figyelmét felhívja a minőségbiztosítás fontosságára, különösen azért, mivel a Hyundai az év második felében bevezeti a hetedik generációs Sonatát az amerikai piacra.   

A gyártóbázison tett látogatása után az alelnök megtekintette a HMA új, épülő központját Kaliforniában és megvitatta a vállalat értékesítési stratégiáját a helyi vezetőkkel. A Hyundai piaci részesedése 4,6 százalékra csökkent az Egyesült államokban 2013-ra, amelynek az elemzők szerint egyik oka az idősödő típuskínálat.

2014-re a Hyundai két teljesen új modellt kíván bevezetni: az új Genesis prémium limuzint és a Sonata modelleket. Ezeket később, 2015-től további új modellek követik, amelyek között akár egy további prémiumtípus is megjelenhet konkurenciát állítva a BMW 3-as sorozatának.

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei