A Lotus hangolta az új Hyundai Genesis futóművét


A Hyundai a Genesist reklámozó legújabb filmjében elárulja, hogy az autó futóművét a Lotus segítségével a híres Nürburgringen hangolták.

A Nürburgring 20,8 kilométeres technikás pályája megszállottá tette a világ autógyártóit, így ma már csak kevés olyan típus mutatkozik be, amelyet nem kergettek végig ezen az erőt és technikát egyaránt próbára tévő szakaszon, amelyet csak „Zöld Pokol”-nak becéznek.  


Tavaly a Hyundai is megnyitotta saját tesztközpontját a Nürburgring mellett és az első autó, amely innen kigördült a pályára, a vadonatúj Hyundai Genesis volt.  

A koreai autógyártó most feltöltött egy videót, amelyben a Genesis száguld a Nürburgringen, a képek alatti kommentár pedig arra utal, hogy a modellnél első alkalommal bevetett HTRAC összkerékhajtási rendszerrel támogatott autó kezelhetőségi tulajdonságait a Lotus céggel közösen finomították.


A Hyundai üzenete ezzel az, hogy a teljesítmény „már nemcsak a németek kiváltsága”. Persze, érdekes lesz megtapasztalni, vajon az új Genesis nem szenved-e majd a „Nürburgring-szindrómában”, vagyis az utazási kényelem nem megy-e a jó kezelhetőség rovására.

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei