A Hyundai autókkal segíti a cseh iskolákat és intézeteket


A Hyundai Motor Manufacturing Czech vállalat minden évben előszériás autókat adományoz műszaki iskoláknak és intézményeknek, hogy ezzel is elősegítse a jövő autószerelőinek és technikusainak fejlődését.  

Az elmúlt év decemberében műszaki iskolák, a cseh rendőrség és az ostravai Biztonságos Vezetésért Egyesület képviselői a HMMC adminisztrációs épületében szimbolikusan átvehették a számukra adományozott 15 darab Hyundai i30, ix20 és ix35 modellek kulcsait. Ezek az autók teljes felszereltséggel rendelkeznek, működőképesek, ám mivel előszériás darabok, ezért nem használhatóak a közúti forgalomban, kizárólag oktatási és gyakorlási célokat szolgálhatnak.


„Örülünk annak, hogy újabb taneszközt kaptunk, így a diákok a személyautókhoz kapcsolódó feladatokat már nemcsak Škodákon gyakorolhatják, hanem immár a Hyundai autóin is” – mondta Milan Vorel, a prágai Autóipari és Informatikai szakiskola igazgatója. Két másik autót a Biztonságos Vezetésért Egyesület ostravai központjában használnak majd, amely az ország legmodernebb ilyen jellegű létesítménye. „A sofőrök nevében is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy a tesztpályán kipróbálhatják ezeket az autókat, amelyekkel az úton előforduló veszélyes helyzeteket tudják majd gyakorolni. Biztos vagyok benne, hogy a Hyundai járművei tökéletesen helytállnak majd” – mondta Dalimil Frič, az „Ostrava bezpečná doprava!!!” Egyesület igazgatóságának elnöke.


A HMMC immár hatodik éve ajándékoz gépkocsikat. Tavaly fordult elő először, hogy a morva-sziléziai vidéken túli szervezetek is kaptak a Hyundai előszériás autóiból. „Úgy döntöttünk, kiterjesztjük együttműködésünket más régiókban is és így új kapcsolatokat, nagyobb figyelmet kaphat a márka” – magyarázta Jaromír Radkovský, a humán erőforrás részleg vezetője.

2008 óta a HMMC összesen 78 autót és 14 részegységet adományozott oktatási célokra.   

Forrás: hyundai-motor.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei