Svédországban már tesztelik a Hyundai ix35 új generációját


A messzi északon fekvő Svédország eldugott Hyundai fejlesztőbázisán megkezdték a Hyundai ix35 második generációjának téli tesztelését.

A Hyundai ix35 jelenlegi generációja először éppen öt éve, ix-onic tanulmányként jelent meg a 2009-es Genfi Autószalonon, hogy azután még ugyanabban az éven a kissé unalmas Tucson utódjaként Frankfurtban mutatkozzon be a nagyközönségnek. Az autót tavaly némileg modernizálták, ám a mérnökök már elkészültek a várhatóan 2015 második felében bemutatkozó és 2016-ban forgalomba kerülő utóddal.


A második generációs ix35 modellt elsőként az i20 és a Hyundai új kisterepjárójával együtt elvitték Svédországba, ahol még mindig ideálisak a körülmények az autók hidegtűrésének vizsgálatára. Itt sikerült a lesifotósoknak elcsípniük az új modell egyik álcázott prototípusát.


Persze ahogyan mindig, úgy most is ügyeltek arra, hogy minden jellegzetes formai megoldás rejtve maradjon, az azonban megállapítható, hogy nem számíthatunk radikális változásokra az ix35 új generációjánál. A fényszórók, az oldalablakok vonalvezetése emlékeztet a most futó modellekre, mindössze arra lehet számítani, hogy a takaróponyvák alatti stílus kissé visszafogottabbá válik a Hyundai új, Folyékony Szobrászat 2.0 irányzatának, és az azt bemutatni szándékozó Intrado tanulmány stílusának megfelelően.


Az autó mérsékelt külső átalakulásával ellentétben a felszereltség valószínűleg jelentősen bővülhet, az új ix35 megkaphatja mindazt a biztonsági és kényelmi arzenált, amelyet a márka Genesis luxusmodelljében nemrég már bemutattak. 
   

A az új ix35 motorkínálata várhatóan megegyezik majd a most futó generációban szolgálókkal, ám azokat a mérnökök tovább finomítják a gazdaságosság fokozása érdekében. Ezenfelül ebből a modellből is készül majd üzemanyagcellás kivitel, amelynek teljesítményét tovább növelik, ára azonban az alacsonyabb termelési költségek és a nagyobb gyártási mennyiség révén csökkenni fog.  

Forrás: worldcarfans.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei