Megmutatta arcát a Hyundai új haszonjárműve


Nemrég még vastag álca alatt tesztelték, ám most már jóval többet láthatunk a Hyundai készülő vadonatúj haszongépjárművéből.

A hivatalos nyilatkozatok alapján eddig is tudható volt, hogy a Hyundai a lehető legtöbb olyan területen megpróbál új modellel előrukkolni, amelyben eddig nem jeleskedett a koreai márka. Így piacra kerül Európában a Hyundai első luxusautója, a Genesis, nemsokára megismerhetjük az új kisterepjáróval, de emellett nem feledkeznek meg a vállalkozásokról sem.


Néhány hete a Hyundai németországi fejlesztőközpontjánál és Dél-Koreában is felbukkantak egy teljesen új haszonjármű prototípusai, amely leginkább a Mercedes-Benz Sprinter, Renault Master ellenfele kíván lenni. Jelenleg a Hyundai kínálatában a H-1 modell képviseli a márka haszonjárműveit Európában, de a vállalat Dél-Koreában nagyobb teherautókat és buszokat is gyárt, így viszonylag egyszerű számukra a megszerzett tapasztalatok alapján egy további modellt készíteni.   


A legújabb felvételek alapján úgy tűnik, a fejlesztők feleslegesnek találták vastag álca alá rejteni az új modellt, megelégedtek csupán némi ragasztófóliával. Ez azonban éppen elég arra, hogy láthassuk, a tervezők egy, az új Genesishez hasonló jellegzetes formavilágot alkottak meg az új járműhöz.   


A koreai vállalat új formatervezési irányzatának megfelelően hatalmas hatszögletű hűtőmaszk került az autó orrára, amelyet az egyenes vonalakkal megrajzolt fényszórók kereteznek. A forma így válik jellegzetesen Hyundaiossá, amelyet tovább erősítenek a vélhetően krómozott hűtőrács elemek, amelynek közepén hatalmas embléma kapott helyet, valamint a fényszórókba integrált ledes nappali menetfények és a tükörborításba helyezett irányjelzők.   


Az új haszonjármű gyártása várhatóan egy éven belül elindulhat. Az autó meghajtásáról minden bizonnyal ugyanaz a 2,5 literes, jelenleg 170 lóerős CRDi motor továbbfejlesztett változata gondoskodhat, amelyet most a H-1 modellbe szerelnek.

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei