Tovább csúszott a Hyundai az elégedettségi statisztikában


A Consumer Reports 2014-es felmérése szerint a Hyundai a 23 márka között már másodszor csúszott lejjebb, a koreai márka idén a 16. helyen végzett.

A Hyundai tavaly a 14, míg egy évvel korábban még a 11 helyet szerezte meg Amerika egyik legnagyobb elégedettségi felmérésében, miközben a Hyundai csoporthoz tartozó Kia a tavalyi 11. helyről a 15-re csúszott vissza.  


Az első nyolc helyből hetet a japán márkák uralják. A Toyota luxusmárkájaként a Lexus már második éve végzett az első helyen, amelyet a Honda luxusmárkája, az Acura és az Audi követnek. Az őket követő sorrend: Subaru, Toyota, Matsuda és Honda. A japánok a 10 járműkategóriából ötben szintén győzedelmeskedtek. Egyedüli koreai típusként a Hyundai Santa Fe modellnek sikerült a középkategóriás terepjáró kategóriájának első helyét megszereznie.

Az iparági elemzők aggódva figyelik a Hyundai minőségi krízisét. A koreai márka 31 autómárka közül a 27. helyen végzett a JD Power megbízhatósági felmérésében is, vagyis öt helyet csúszott vissza a tavalyi 22. helyről, miközben egy évvel korábban még a top 10-ben szerepelt.

Forrás: english.chosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei