Hyundai Sonata hivatalos előzetes


A Hyundai Motor Company nyilvánosságra hozta a hamarosan bemutatkozó új Sonata modelljének néhány részletét és első rajzát, mielőtt még ebben a hónapban lerántanák róla a leplet hazájában.

„Amióta 1985-ben a Sonata megjelent, a modell a márka szimbolikus középkategóriás modelljeként hatalmas mértékben hozzájárult a vállalat gyors növekedéséhez és a márka elismertségéhez” – mondta Jeong Gil Park, a Hyundai Motor Group mérnöki formatervezési osztályának vezetője. „A vadonatúj Sonata a Hyundai Motor világszínvonalú technológiája révén ismét továbbfejlődött és fontos szerepet játszik a mennyiségi növekedés minőségi növekedéssé alakításában.”

A típus eddigi közel hétmilliós eladási eredményével a vadonatúj Sonata ismét új mércét állít fel kategóriájában csakúgy, ahogyan azt elődje tette forradalmi dizájnjával. a projekt azzal a céllal indult, hogy egy olyan világszínvonalú prémium középkategóriás limuzint alkossanak, amely az innováció alapjain őrzi meg a típus örökségét.   


A vadonatúj Sonata másodikként viseli magán a Folyékony Szobrászat 2.0 finomított, prémium formavilágát. A tavaly novemberben bemutatott vadonatúj Genesis volt az első olyan modell, amelynél ez a továbbfejlesztett forma megjelent.

A prémium hatszögletű hűtőmaszk, a finom oldalvonal és a futurisztikus hátsó formaterv dinamikussá, kifinomulttá teszi az autó külső megjelenését, míg a motorháztól a csomagtérig futó dinamikus vonal sportosságot, magabiztosságot sugall, a hosszú tengelytáv pedig maximalizálja a belső teret. 


A belső formavilág illeszkedik a prémium külsőhöz, amely gondos ergonómiát és intuitív kezelést tesz lehetővé. A vízszintesen felépített kabin stabil érzést biztosít, a testre szabott anyagok és a mesteri kivitelezés pedig a Sonata prémiumérzetét tovább fokozza.

A Hyundai Motor nagy figyelmet fordított a különböző rendszerek hatékonyabb összehangolására, amelyekkel az elvártnál nagyobb értéket adhat vásárlóinak és minden részletében prémium minőséget kínálhat. A vadonatúj Sonata a legnagyobb élményt és elégedettséget nyújtja az autó minden tekintetében. A Hyundai Motor különösen figyelt az autó alapvető funkcióira, vagyis a teljesítményre és az autó biztonságára. 


A vadonatúj Sonata tervezésekor továbbfejlesztették az Ember Gép Interfészt (Human Machine Interface – HMI) oly módon, hogy a vezető intuitívan képes kezelni az autó rendszereit, amellyel kényelmessé és hatékonnyá válik használatuk. A kapcsolókat funkciójuk szerint csoportosították azok könnyebb kezelhetősége érdekében. A figyelem elterelésének minimalizálása érdekében a műszeregység magasabbra költözött, míg a műszerfal visszajelzőit egységesítették, az ikonok pedig következetessé váltak.

A vadonatúj Sonata továbbfejlesztett szerkezeti felépítésének merevségét és biztonságát töréstesztek sorozatával bizonyította. A fejlett nagy szakítószilárdságú acélok kétszer olyan merevek, mint korábban, miközben 10 százalékkal könnyebbek a hagyományos acéloknál, amelynek köszönhetően a Sonata még biztonságosabbá és jobban vezethetővé vált.   


A vadonatúj Sonata szerkezetének 51 százaléka nagy szilárdságú acélokból áll, miközben a most kifutó szériánál ez az arány csak 21 százalék volt. A nagy szilárdságú acélokat elsősorban azoknál az elemeknél használták, amelyek védik az utasok biztonságát, ezzel is segítve a legmagasabb biztonsági színvonal elérését. A változtatásoknak köszönhetően a vadonatúj Sonata torziós és hajlító merevsége elődjéhez képest több mint 40 százalékkal nőtt. A belső tesztek alapján az új Sonata az IIHS kis átfedéses töréstesztjén várhatóan „Jó” minősítést szerezhet, amelyhez hozzájárul a hét légzsák, valamint az új biztonsági övrendszer is.


A Hyundai Motor a vadonatúj Sonata modellt is a világ számos pontján tesztelte, többek között a híres Nürburgringen Németországban és a kaliforniai Mojave Tesztközpontban azért, hogy tökéletesre fejlessze a jármű versenyképességét és az kielégíthesse a különböző piacok minőségi és teljesítményigényeit. 

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei