Máris támadják a Hyundai új konstrukcióját


A General Motors koreai vezetője szerint a Hyundai Sonata modellben bemutatkozó nagy szilárdságú vázszerkezetnek komoly hátrányai lehetnek.

Amikor a Hyundai korábban megszellőztetett néhány információt a Sonata modellel kapcsolatban, a vállalat úgy nyilatkozott, az autó egyik hatalmas előrelépése annak nagy szilárdságú acélszerkezete.   

A General Motors Korea vezetője, Sergio Rocha a Chevrolet Malibu dízelváltozat bemutatóján azonban azt állította, a nagy szilárdságú acélok felhasználási arányának növelése ugyan kedvezően hat az autó merevségére, ám ezzel együtt egy esetleges baleset esetében kedvezőtlenül hat a mozgási energia elnyelésére.

Rocha szerint ez az álláspontja húsz éves karosszériamérnöki tapasztalatából alakult ki. „Ha 100 százalékban nagy szilárdságú acélt használunk… az nem javítja az autó biztonságát. Éppen ellenkezőleg, ezzel az utasok biztonságát veszélyeztetjük” – mondta, amikor egy riporter megkérte, hasonlítsa össze a Malibu szerkezetét a Sonatával.


Rocha azonban nem árulta el, mennyi az új Malibuban felhasznált nagy szilárdságú acélok részaránya, amely modell a Sonatával verseng majd, azt azonban kihangsúlyozta, hogy a GM autója a legmagasabb pontszámot érte el az észak-amerikai törésteszteken.

A saját igazának bizonyítására a Hyundai újságírók előtt 64 km/órás sebességgel törte össze új Sonata modelljét, hogy ezzel is demonstrálják a továbbfejlesztett Sonata szilárdságát. A jármű utastere az ütközés után is szinte teljesen ép maradt annak ellenére, hogy az autó eleje súlyosan összegyűrődött.

A vállalat egyelőre még nem bocsátotta harmadik, töréstesztet végző, független szervezet rendelkezésére az új modellt, ahogyan nem reagáltak Rocha kijelentéseire sem. A Hyundai korábbi nyilatkozata szerint a legújabb modell szerkezete 51 százalékban nagy szilárdságú acélokból áll, szemben a korábbi modell 21 százalékos arányával.   

Forrás: blogs.wsj.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei