Ausztráliában is kapható lesz az új Hyundai Genesis


A Hyundai Australia megerősítette, hogy idén ősztől a kontinensen is kapható lesz a Genesis limuzin, amely minden bizonnyal sokat javít majd a márka megítélésén.

A második generációs Hyundai Genesis előbb tavaly Dél-Koreában, majd az idei Detroiti Autószalonon mutatkozott be, amely tradicionálisan hátsókerék-hajtású és összkerékhajtású benzinmotorosként érkezik Ausztráliába. A limuzint a jövőben érkező kétajtós Genesis Coupe követi, ám ennek paraméterei egyelőre nem ismertek.   


A Genesis ausztrál változatát kétféle motor hajthatja: egy 3,8 literes, 311 lóerős V6, amely hátsókerék-meghajtást kap, míg az 5,0 literes 422 lóerős V8-ashoz összkerékhajtás társul. Az új modell a márka legjobb minőségű anyagait, legújabb technológiáját kapja, amelynek futóművét a Hyundai Australia fejlesztői épp a helyi igényekhez igazítják.   

Az immár jobbkormányosként elérhető új Genesis új tervezésű multi-link hátsó futóműve a nagyszilárdságú acél használatának köszönhetően 37,7 százalékkal merevebb, mint elődje. A limuzin fedélzetén olyan biztonsági berendezések is megtalálhatóak lesznek, mint a távolságtartó és vészfékező sebességszabályozó, holttér-figyelő, sávtartó asszisztens, stb.  


„A Genesis a Hyundai márka globális zászlóshajója, ezért nagy örömünkre szolgál, hogy első alkalommal készül jobbkormányos változat, amely lehetővé teszi a modell ausztrál forgalmazását is.” – mondta John Elsworth, a Hyundai Australia ügyvezetője. „Ez a korszerű autó tökéletesen illusztrálja a Hyundai képességeit, amely elérhetőbb árának is köszönhetően akár az európai konkurensekkel is versenyre kelhet.” – tette hozzá.  

Bill Thomas, a Hyundai Australia PR vezetője megerősítette, hogy megkezdődött a luxuslimuzin kormányművének és felfüggesztéseinek finomhangolása, amely szavai szerint az elkövetkező hónapok „egyik legkiterjedtebb és legintenzívebb helyi tuningprogramunk lesz, amit valaha csináltunk.”



Mindazonáltal valószínű, hogy a harmadik negyedévben bevezetésre kerülő új Genesis kezdetben csak a hátsókerék-meghajtású 3,8 V6-os motorral és nyolcfokozatú sebességváltóval kerül forgalomba, mivel az 5,0 literes V8-as modellnek még nem készült el a jobbkormányos változata, így az csak a későbbiekben lesz elérhető.  

Forrás: carsguide.com.aucaradvice.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei