Hamarosan Kínában is elérhető lesz a Hyundai Genesis


Nemsokára a világ legnagyobb autópiacán is bemutatkozik a Hyundai Genesis második generációja, amely azonban más piacoktól eltérő kínálattal kerül majd forgalomba.

A januári Detroiti Autószalonon megtartott világpremiert követően szinte borítékolható volt, hogy a Hyundai új luxuslimuzinja a világ legnagyobb autópiacának tekinthető Kínában is bemutatkozik. A 2015-ös Hyundai Genesis modellt ugyanis az áprilisi Pekingi Autószalonon láthatja először a kínai közönség.


Az előző generációhoz hasonlóan Rohens néven árusítandó új modellt viszonylag hamar, már az év második felében kezdik árusítani, ám a motorkínálat eltér majd az Egyesült Államokban elérhető változatoktól. Amíg ugyanis Amerikában a 3,8-as V6-ossal, vagy az 5,0 literes V8-as erőforrásokkal lehet kapni az új Genesist, a Kínában piacra lépő Rohens motorterében egy 3,0 literes V6-os lesz megtalálható, amelynek maximális teljesítménye „csupán” 257 lóerő, legnagyobb forgatónyomatéka pedig 303 Nm.  

Ezzel a lépéssel a Hyundai új luxusmodellje még olcsóbbá válhat, hiszen a kisebb motor mellett a Dél-Koreával nemrég megkötött adózási szerződés miatt az onnan érkező autók importvámja jóval alacsonyabb szintre süllyedt.  

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei