Export helyett saját piacát erősíti a Hyundai Indiában


A dél-koreai Hyundai indiai termelésének kisebb hányadát kívánja exportálni annak érdekében, hogy megtarthassa második helyét az indiai autópiacon.

A Hyundai újrakalibrálja a termelésének arányait a hazai és az exportpiacok között, mivel napjainkban több jelentős autógyártó, mint pl. a Ford, a Maruti Suzuki, a Renault-Nissan és a Honda is újabb gyárakat hoznak létre a hatalmas országban.


„A piac igényeinek megfelelően újrakalibráljuk termelésünket a hazai és az exportpiacok között” – mondta Rakesh Srivastava, a Hyundai Motor India Limited értékesítési és marketing alelnöke. „Aztán amennyiben erre szükség lenne, befektetőnk, vagyis anyavállalatunk további befektetéssel bővíti az indiai gyár kapacitását. Ám az egyelőre átirányított 45 ezer darabos pluszkapacitással rövidtávon tartani tudjuk az iramot a kereslettel.”

A Hyundai jelenleg termelésének 40 százalékát, azaz 633 ezer autót exportál. 2014-ben a tervek szerint ez az arány 20-30 százalékra csökken ahogyan a hazai eladások a vállalat szerint elérheti a 475 ezres szintet is. a Hyundai eladásai 4 százalékkal estek vissza 2013 során, ám Srivastava szerint eközben az összpiac 7 százalékos zuhanásának köszönhetően piaci részesedésük elérte a 20,,7 százalékos rekordszintet.


A vállalat reményeit táplálja a frissen bemutatott Xcent kisszedán, a közelgő Gci kódjelű kisterepjáró és az i20 vadonatúj generációja is, amelyek további ügyfeleket hozhatnak a jövőben a márkának.

„A kompakt autóknál 27 százalékos a piaci részesedésünk, míg a középkategóriás limuzinok esetén a piaci részünk eléri a 40 százalékot. Az olyan új modellekkel, mint amilyen az Xcent, csak növekedhetünk” – mondta Srivastava. Kevesebb, mint öt hónappal a piaci bevezetést követően a Hyundai már több mint 51 ezer darabot eladott a Grand i10 modellből.

Forrás: economictimes.indiatimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei