A Hyundai is ott van a Genfi Autószalon legszebb kupéi között


18 éve, 1996-ban mutatkozott be a Genfi Autószalonon a Hyundai első igazi spportkocsija, a Hyundai Coupé, amely azóta is meghatározza a márka történelmét.

A kupék formájukkal, szépségükkel mindig is az autózás legjavát jelenítették meg, amelyek számára tökéletes bemutatkozást jelent a minden tavasszal megrendezésre kerülő Genfi Autószalon. A német Focus magazin most összegyűjtötte minden idők legfontosabb kupébemutatóját, amelyben az 1951-ben bemutatott Jaguar XK 120, az 1976-os BMW 6-os, az 1974-es Volkswagen Schirocco és az 1994-es Aston Martin DB7 mellett az 1996-os Genfi Szalonon bemutatott Hyundai Coupe is helyet kaphatott.


1996-ban még sokan hitetlenkedve fogadták a Hyundai első saját tervezésű és önálló Coupe modelljét, ám a márka már korábban is próbálkozott a sportos formákkal, hiszen első Pony modelljükből is készítettek kétajtós, Scoupe változatot. A Tiburonként is ismert Coupe modell mégis világsikert aratott, hiszen az akár 200 km/h-val száguldani képes autó nem volt drága, ráadásul éppen abban az időben ábrándultak ki a rajongók az európai sportautókból.

Mellesleg pedig ez az autó is bizonyította, hogy a Hyundait immár minden kategóriában komolyan kell venni.


Forrás: focus.de

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei