Kína nyugati részén épül a Hyundai új gyára


A Beijing Hyundai negyedik kínai üzemét Csungking városában építi fel, amelynek építési munkálatai a kormányzat jóváhagyása után azonnal megkezdődnek.

Az eddig Pekingben felépített gyártóüzemek után a Hyundai Nyugat-Kínában is megveti lábát az új beruházással. A negyedik gyáregység éves kapacitása kb. 300 ezer darab, míg az eddig már működő üzemek összes kapacitása eléri az 1,05 millió darabot. A vállalat számításai szerint a kapacitás 2016-ra elérheti az 1,51 milliót, amelybe beleszámítják a Szecsuanban még az idei év első felében üzembe helyezendő haszonjármű-bázis 160 ezer darabos teljesítményét is. A Yanchengben működő Dongfeng Yueda Kia 740 ezer darabos éves teljesítményű három gyárával együtt a Hyundai Motor Group két év múlva már 2,3 millió autót gyárt évente Kínának.

Az elemzők szerint 2016-ra a kínaiak autók iránti kereslete elérheti a 20,06 millió darabot. A Volkswagen és a General Motors 4,3, illetve 3,8 millió darabra tervezi bővíteni addigi kapacitását, így a Hyundai számára nem kérdéses, hogy piaci részesedésük megtartásához további bővülésre van szükségük.  


Kína nyugati országrészének GDP növekedési rátája tavaly elérte a 12,3 százalékot, miközben a teljes országé csupán 7,7 százalékos volt. Ezenfelül a régió a fejlesztési hullám középpontjában áll, az autók iránti kereslet pedig szárnyal.

Az új gyáregység helyszíne politikailag sem mellékes, hiszen napjainkban a kínai kormányzat elkötelezetten támogatja Csungking fejlesztését annak érdekében, hogy szűkítse a városi és vidéki bevételek közötti rést és az eddig exportorientált nemzeti gazdaságot a helyi fogyasztás felé terelje. Ez pedig azt jelenti, hogy a Hyundai nyugati országrészben történő befektetése összhangban van a kormányzati politikával.

"A Hyundai csoport összesített eladásai idén átlépik a tízmilliót Kínában" - mondta az új gyár szerződésének aláírására Kínába látogató Mong-koo Chung elnök. "A piaci trendek vezetőjévé kell válnunk ahhoz, hogy felkészülhessünk egy új korszakra" - tette hozzá az elnök, aki a ceremónia előtt meglátogatta a Hyundai készülő haszonjármű-gyártóbázisát Szecsuanban.


A vállalat összesített eladásai 12 évvel azután érik el a tízmilliós mérföldkövet, hogy 2002-ben megindult a termelés a Hyundai első kínai üzemében. Eközben pedig 8,4 százalékos növekedéssel közel 1,71 millió új Hyundait értékesítenek ebben az évben Kínában.

A hírek szerint számos kínai város versengett azért, hogy megnyerhesse magának a Hyundai üzemét, mivel a vállalat híres egyedi és tradicionális piacfejlesztési stratégiájáról, amelynek keretében az autógyártó más koreai alkatrészgyártókat is a térségbe csábít. A Hyundai ezzel is ígéretes a kínai kormányzat számára, hiszen a gyárral együtt növekszik a beruházási kedv, munkahelyek jönnek létre és az adóbevételek is emelkedhetnek.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei