Koreában is értékesítik a Hyundai üzemanyagcellás modelljét.


A Hyundai Motor üzemanyagcellás modelleket tervez értékesíteni a koreai Gwangju városának, amely idén otthont ad a Hidrogén Energia konferenciának.

A Hyundai Motor összesen öt darab Tucson ix üzemanyagcellás modellt értékesít a koreai Gwangju város önkormányzata számára. A város vezetői az idén júniusban Gwangju városának Kim Dae Jung konferenciaközpontjában tartandó 20. Hidrogénenergia Világkonferencián használják majd az autókat.

A Hyundai Motor tárgyalásokat folytat a koreai kormányzat által kiválasztott városi önkormányzatokkal és közszolgálati szervezetekkel, amelyek részt vehetnek a hidrogén üzemanyagcellás technológia koreai népszerűsítésében. Az üzlet létrejöttével ez lesz az első olyan alkalom, amikor a Hyundai Motor egy hazai önkormányzat számára értékesíti üzemanyagcellás technológiával felszerelt modelljét.

A Tucson ix Fuel Cell modell értéke becslések szerint mintegy 150 millió won. Amennyiben az önkormányzat a megvétel mellett dönt, a vételár egy részét a koreai kormányzat magára vállalja, valamint anyagilag is támogatja a hidrogén töltőállomások építését.  



Forrás: koreaittimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei